Ticwatch S – Android Wear ur der overgår forventningerne [TEST]

Anmeldelse: Ticwatch S fra Mobvoi er et Android Wear smartwatch med indbygget GPS til lidt over 1400 danske kroner.

Ticwatch S – Android Wear ur der overgår forventningerne [TEST]

Smartwatches er ikke blevet så populære, som man for tre år siden tænkte de ville blive. Efter Motorola tilbage i 2014 begyndte at sælge det – for sin tid – vilde Motorola 360 med første udgave af Googles Android Wear. Året efter kom Apples udgave af et smartwatch og vi mente, at inden for den nærmeste fremtid, ville de fleste gå rundt med et såkaldt smartwatch på håndleddet. Dog er ideen ikke død og smartwatches har fundet deres plads på markedet. Nogle er til dem og andre er ikke; jeg er en af dem der godt kan se ideen med dem. Men det er en dyr accessory… indtil nu i hvert fald.

Vi har kigget nærmere på et smartwatch fra kinesiske Mobvoi med navnet Ticwatch S. Mobvoi er startet af tidligere ansatte fra Google, og de har en række produkter med Googles software uden modifikationer til fornuftige priser.

Design

Ticwatch S er et smartwatch med Android Wear 2.0 og indbygget GPS til ca. 1400kr. Det er ikke officielt i butikker i Danmark, men det kan handles direkte på Mobvoi’s hjemmeside. Her er flere specifikationer på produktet:

 • Display 1.4″ OLED display, 400×400, 287dpi
 • Sensorer Heart-rate monitor, Proximity sensor, Accelerometer, Gyroscope, e-Compass
 • Vægt 45.5 gram
 • Bluetooth v4.1/BLE
 • Wifi 802.11 b/g/n
 • RAM/ROM 512MB/4 GB
 • IP67 rating
 • Batteri 300 mAh (nok til ca. 48 timers brug)
 • Dongle til opladning
 • Pris ca. 1400kr.

Læs også: Samsung Gear S3 – Ikke i mål endnu [TEST]

Uret kommer i en fin lille kreativ aluminiumskasse, som allerede dér virker overraskende for et ur til den pris. Et godt første indtryk. Selve uret synes jeg personligt er ganske pænt og byggekvaliteten virker fornuftig. Det er tydeligvis ikke et ur til fint brug, men bygget til sport. Det er utroligt let og behageligt at have på. Remmen er blød og man mærker ikke uret på armen – lige bortset fra at det er en smule stort. Remmen kan ikke skiftes ud med en anden, skulle man have det behov. Skærmen er 1,4” og selve urkassen er en smule tykkere end fx Apple Watch og Samsung Gear S3, men jeg synes stadig det er godkendt. Der er kun en enkelt fysisk knap på uret, så ingen urkrans der kan drejes, eller andre ting man kan styre uret med. Den fysiske knap virker udmærket, men jeg savner dog et lidt mere rafineret ”klik” når jeg trykker på den. Displayet virker fint med handsker på – dejligt i denne års tid.

ticwatch
Man kan lave genveje til de apps man bruger mest i Android Wear – Ticwatch S. Foto: Mobilsiden.dk

Android Wear 2.0

Uret kommer med Android Wear 2.0. Opsætningen er ganske simpel; hent Android Wear fra enten Play Store eller App Store (ja det virker også til iPhone/iOS) og par telefonen med uret. Det fungerede uden problemer, og har fungeret 100% problemfrit i de 14 dage jeg har brugt det. Softwaren kører uden hakken og man føler, der er masser af overskud fra Mediatek chipsettet. Android Wear 2.0 er virkelig lækkert lavet med fine grafiske overgange, og et overraskende simpelt interface. Det er utroligt let og hurtigt, at komme i gang med. Uret kommer desuden med en indbygget mikrofon, som man kan bruge til Google Assistant. Det fungerer rigtig godt på engelsk, men desværre er det ikke kommet på dansk endnu… men det er på vej, det ved vi. Men hvornår ved vi endnu ikke. Skulle man have brug for fx, at svare på en besked via uret, så er det faktisk lettere end man skulle tro. Man kan indtaste via et mini tastatur og/eller tegne emojis. Det lyder svært, men det er faktisk overraskende let. Jeg vil dog til enhver tid foretrække telefonen til at svare, men er det bare til et hurtigt svar, som fx en ”thumbs up”, så virker det fremragende.

Læs også: Google Assistant kommer til Danmark om et par måneder

Softwaren er også en fin hjælp i hverdagen. Derhjemme kan jeg let stoppe/starte ting jeg caster via Chromecast, skifte numre eller andet på fx et Sonos anlæg og meget mere. Så snart man fx spiller musik eller ser TV dukker kontrolelementer op på uret – smart. Navigation foregår også rigtig godt og er handy hvis man cykler eller går. Google Maps interfacet på den lille skærm fungerer rigtig godt.

Man kan let skifte udseendet på uret ud, altså den grafiske del af uret, kaldet ”Watch Faces”. Nye Watch faces finder man via Android Wear app’en, og der er noget for alle. Med nogle af dem kan man lave genveje på uret, så man let kan komme ind i fx Messenger. På mit ur har jeg en genvej til Endomondo, så når jeg cykler skal jeg ikke have handskerne af for derefter at finde mobilen frem. Jeg trykker bare på Endomondo ikonet på uret og så på ”start”. Er du fx til at løbe uden din mobiltelefon, så kan du også det. Du kan hente musik, fx via Google Music (Spotify understøtter det desværre ikke endnu), ned på uret og forbinde med et sæt bluetooth hovedtelefoner. Uret har indbygget GPS, så ingen problemer med at tracke løbeturen.

ticwatch
Styring af musik og TV i hjemmet fungerer fremragende på Ticwatch S. Foto: Mobilsiden.dk

Uret i brug og batteriet

Jeg har haft en rigtig god tid med Ticwatch S. Uret har fungeret fuldstændig problemfrit for mig og jeg har tit tænkt, at man får rigtig meget for de ca. 1400kr det koster. Jeg har primært brugt det til, at tjekke notifikationer, til at tracking min sport, styre musik/TV og hvad man nu ellers bruger et normalt ur til. Et smartwatch lader mig filtrere i vigtige og uvigtige beskeder og opkald, uden at jeg behøver at finde mobilen frem. Jeg kan lade mobilen ligge på lydløs i køkkenet, mens jeg bevæger mig rundt i lejligheden. Får jeg en notifikation vibrerer uret ganske let, og jeg kan se om det er noget jeg skal handle på eller ej.

Læs også: Kronaby SEKEL – klassisk design med moderne dyder [TEST]

Man oplader uret via en lille dongle som medfølger. Der sidder magneter på, som klikker sig korrekt fast på uret hver gang. Der følger dog IKKE en oplader med, så man må bruge den fra mobiltelefonen. Har du tilfældigvis en ekstra oplader liggende, så kan det anbefales at bruge denne, så man slipper for at skulle skifte USB kablet ud hver gang, hvilket man skal rimeligt ofte. Uret holder strøm i ca. to dage ved normalt brug og med skærmen slukket, så den kun tænder når man kigger på den. Jeg ender dog med, at lade det op hver dag. Men det samme gør jeg med min mobiltelefon. Jeg ville dog ønske, at smartwatches generelt holdte strøm længere, men Ticwatch S kan dog holde de 48 timer som Mobvoi lover.

Man kan vælge at have skærmen tændt hele tiden, eller kun når man holder det op til ansigtet og kigger på det. Jeg har valgt det sidste, hvilket også giver den bedste batteritid. Det er dog ikke hver gang, at uret rent faktisk tænder skærmen når jeg kigger på uret. Det kan være en smule irriterende når det ikke virker. Dog kan man trykke på den fysiske knap på siden af uret i stedet, og så tænder skærmen.

Konklusion

Karaktergivning er altid svært og kræver en del overvejelser. Der er ingen tvivl om, at Ticwatch S ligger i den høje ende i skalaen. Det er rent faktisk et produkt, som jeg personligt ville bruge mine egne penge på… og det siger ikke så lidt. Man får et virkelig godt smartwatch til en meget fornuftig pris. Skulle du skifte fra en iPhone til en Android (eller den anden vej rundt), så kan du bruge uret på begge platforme. Jeg giver Ticwatch S mine varmeste anbefalinger. Jeg giver Ticwatch S 5,5 ud af 6 stjerner.

Ticwatch S kan købes her: https://eu.mobvoi.com/collections/ticwatch-s.

Her får du et overblik over de positive og negative ting ved uret:

Fordele:

 • Android Wear 2.0 er lækkert og brugervenligt
 • Let, behageligt og pænt design
 • God ydelse
 • Flot skærm
 • Prisen (de sender fra lager i EU, så ingen problemer mht. told)

Ulemper:

 • Batteriet gad jeg godt holdte lidt længere
 • Tænder ikke altid skærmen når man kigger på uret
 • Den fysiske knap kunne være af en bedre kvalitet
 

Det videre forløb i sagen

Efterfølgende kom der mere nyt til historien. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. Efterfølgende d. 14/2/2018 bragte vi artiklen om TDC lukker Plenti – bliver en del af Telmore – Læs her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..