Sony Ericsson Xperia Active – En mini i beskyttelse (mobiltest)

TEST: Xperia Active er en af de sidste Sony Ericsson telefoner – men bestemt et interessant bekendtskab.

Sony Ericsson Xperia Active – En mini i beskyttelse (mobiltest)

En af Sony Ericssons sidste telefoner, som blev lanceret under navnet Sony Ericsson, er Xperia Active. Det er en hårdfør telefon, som egner sig perfekt til håndværkeren og sportsfreaken.

Derfor har vi givet telefonen til en rigtig håndværker, for at få den testet af en i målgruppen. Efterfølgende har vi på Mobilsiden.dk, også testet telefonen og set på hvordan vi synes den fungerer.

Xperia Active har derfor også været udsat for en del, og også de ting der loves den kan holde til i reklamen, har vi udsat den for.

Generelt om telefonen

Xperia Active fra Sony Ericsson har en 3 tommer stor touchskærm med en opløsning på 320 x 480 pixels. Som motor har Active en 1 GHz QUALCOMM MSM8255 processor, et batteri på 1.200 mAh, 5 megapixels kamera og 2 GB hukommelseskort der medfølger i salgsæsken. Styresystemet er Android Gingerbread (2.3).

Telefonen har foruden det også aGPS, Bluetooth, WiFi, DLNA, kompas og ANT+ teknologi – der kan bruges til en masse forskellige sportsapplikationer m.m. ANT+ teknikken gør det muligt at følge hjerterytmen.

Telefonen er grundet ”beskyttelsen” en smule større rent fysisk end Xperia Mini, de præcise mål er 55 x 92 x 16,5 mm. og vægten er 111 gram.

Designet fylder mere

Normalt er håndværker- og sportsmobiltelefoner ikke specielt attraktive og tit henvender de sig kun til dem, som virkelig har behovet. Det vil Sony Ericsson forsøge at lave om på med Xperia Active.

Personligt vil jeg mene, at Active er et skridt i den rigtige retning – men det er stadigvæk ikke en telefon der vækker begejstring ved de der ser den.

Jeg har i hele testperioden også undret mig over, at Sony Ericsson har placeret ”stroppen” nederst i højre side. Når man skriver SMS-beskeder eller generelt navigerer rundt i telefonen, så er den til stor gené. Den burde efter min mening være placeret i toppen af telefonen i stedet for.

Xperia Active tåler ”noget vand”

Xperia Active er stort set en Xperia Mini i beskyttelse, og der loves heller ikke for lidt i nedenstående reklame for den.

Active tåler vand, støv og meget andet – og det er muligt at bruge touch skærmen selv med våde/fugtige fingre. Sådan lover Sony Ericsson i hvert fald – men holder det i praksis?

Active er klassificeret med IP67, hvilket betyder den kan være under 1 meter vand i 30 minutter. Og ja – det skal så siges vi ikke har haft den under 1 meter vand i 30 minutter – men vi har haft den under vandhanen nogen minutter et par gange… UDEN problemer.

Dette vil du uden tvivl ikke kunne med en almindelig Xperia Mini telefon – og i hvert fald slet ikke hvor du stadigvæk kan betjene skærmen uden at tørre den af først.

Men Xperia Active kan betjenes selv med våde fingre, samt udenfor i regnvejr. Det fungerer uden problemer, hvilket normale touchphones ikke gør.

Hårdfør telefon – lader sig ikke slå ud

Xperia Active er en hårdfør telefon, der ikke lader sig slå ud selvom den bliver tabt en del gange. Ikke en eneste gang har den skilt sig selv ad under testperioden, eller været gået ned, og haft brug for en genstart.

Tager man bagsiden af Active ser man også, at der er en bagside yderligere inde bagved, inden man når ind til batteriet.

Dette er også med til at gøre, at vandet langt fra når ind til batteriet selvom den får en del vand på sig.

SMS, beskeder og mails

Ligesom vi tidligere har beskrevet i testen af Xperia Mini, så er det en telefon der også egner sig hvis du er en SMS-haj.

Du kan selv vælge, om du vil benytte det ”gammeldags” T9-tastatur eller et fuldt QWERTY-tastatur – kan bruges både når telefonen holdes lodret og vandret.

Min favorit har dog været T9-tastaturet, da jeg synes jeg skriver hurtigst på det. Det kan, efter min mening, lige blive småt nok med det fulde QWERTY-tastatur når telefonen benyttes lodret.

MMS-beskeder vises flot i samtaletråden – og de grafiske smileys er et hit.

Internet i miniformat

Xperia Active har, som tidligere nævnt, en tre tommer touchskærm – og derfor skal du nok overveje to gange om telefonen er den rigtige, hvis du er den type der surfer meget rundt på diverse hjemmesider, via din mobiltelefon.

Bruges mobiltelefonen kun til at tjekke ting hurtigt på nettet, så kan man sagtens klare sig med den lille skærm. Og siden Xperia X10 Mini-modellerne, så har Zoom-funktionen også fået et ”hak” op – og det er muligt, på Xperia Active, at benytte pinch-to-zoom, ligesom det også er på Xperia Mini.

Du kan på Xperia Active både benytte dataforbindelse via dit teleselskab, men også WiFi – samt gøre telefonen til en lille ”router”.

For yderligere detaljer kan du læse testen af Sony Ericsson Xperia Mini – da vi ikke vil lave en gentagende beskrivelse af flere funktioner, da de er i Xperia Mini testen – og indmaden i den, og Xperia Active er den samme.

Konklusion

Xperia Active er et rigtigt godt bud på en smartphone til den aktive bruger og/eller håndværkeren. Den er ikke prangende, men den holder hvad den lover – og med en pris fra under 2.000 kroner uden abonnement på Mobilpriser.dk, er det bestemt en god telefon.

Har du brug for en god standard mobil – så er Xperia Active klar pengene værd. Designet er, efter min mening, langt fra ligeså flot som på Xperia Mini – men tilgengæld er den hårdfør og brugbar selv i regnvejr.

Xperia Active er et rigtig godt produkt til målgruppen, derfor ender den også på 6 ud af 6 stjerner, da målgruppen for denne telefon helt sikkert lægger mere vægt på den er hårdfør, end at den har et lækkert design.