Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]

Smuk indpakning og lyd i absolut topklasse i den kompakte afdeling

Bose Soundlink Mini II – fuldendt minihøjttaler [TEST]

Never change a winning team, siger man ofte i fodbold. Og det virker også til at have været parolen med Bose Soundlink Mini II, som er efterfølgeren til den populære Bose Soundlink. Højttaleren kommer stadig i en solid aluminiums indpakning, bluetooth tilslutning og indbygget genopladeligt batteri.

De ændringer som er kommet til, er ikke umiddelbare synlige, men dog nogle klare forbedringer – det vender vi tilbage til lidt senere.

Det første man bemærker når man tager Bose Soundlink Mini II ud af kassen, er den solide vægt på 670 gram. Smag og behag er selvfølgelig forskelligt, men det lækre aluminiums-design samt tyngden i højttaleren, signalerer at vi har med noget kram at gøre.

Læs også vores test af Sonos Play 5

 

Bluetooth parring

Bluetooth parring er tit lidt spændende, enten går det som en leg, eller også kan det være en af de største udfordringer på dagen. Med Bose Soundlink II er vi i den positive ende af skalaen. Jeg tændte for højttaleren, hvorefter en venlig kvindestemme fortalte mig, hvor mange procent strøm der var resterende. Klikkede på bluetooth knappen, herefter fortalte kvindenstemmen mig, at højttaleren nu var klar til bluetooth parring.

Min telefon for tiden, Huawei P9 fandt højttaleren uden problemer, og de 2 enheder var bluetooth parret på et par sekunder.
 

 

Enkel og simpel betjening af Soundlink Mini II

Herefter kunne jeg komme i gang med det lidt sjovere, nemlig selve afspilningen af musik.

Højttaleren gør det imponerende godt, sin størrelse taget i betragtning ( 18 cm bred og 5 cm høj ). Det er selvfølgelig ikke en lyd som kan konkurrere med et større stereoanlæg, men i kategorien transportabel mini højttaler, er dette noget af det bedste jeg har oplevet.

Bose Soundlink Mini II har en virkelig god dybde i lyden, og en bas som markant træder i karakter, uden at lyder på noget tidspunkt går hen og bliver mudret. 

Samtidig formår højttaleren også at kunne spille højt, uden at lyder bliver forvrænget.

Jeg har hørt de mest populære playlister igennem den sidste uges tid på Spotify, for at udsætte højttaleren for forskellige musikgenrer. Og på intet tidspunkt er den faldet igennem rent lydmæssigt.

Som sagt vil den ikke kunne erstatte det store forkromede stereoanlæg, men den formår ganske godt, at spille min stue op.

Fik du læst vores anmeldese af JBL Pulse 2 – fest starteren

 

Bose Soundlink Mini II – kompakt design med stor lyd

Nogle af de forbedringer som er i Bose Soundlink Mini II er blandt andet batteritiden. Hvor den på forgængeren var på ca. 7 timer, er den nu forbedret til ca. 10 timers afspilning.

Samtidig er der lavet den klare forbedring, at du nu kan oplade højttaleren direkte med USB stik i modsætning til forgængeren. Og ellers kan du oplade den med den medfølgende ladestander.

Den sidste ting som er blevet tilføjet, er en mikrofon, så du nu også kan bruge højttaleren til telefonopkald. Det er næppe den funktion som man kommer til at bruge mest, men skal du lave et fællesopkald på kontoret, er det en nem og billig måde at lave et “konference-kald”.

Læs også: 5 ting du skal vide omkring OnePlus 3

 

Bluetooth forbindelsen har jeg oplevet som værende utrolig stabil og har ikke oplevet nogle unormale udfald. De eneste udfald jeg har oplevet, er når jeg har testet rækkevidden på bluetooth forbindelsen. Denne har også været i den godkendte ende, dog har resten af familien mistet musikken et par gange, hvor jeg med telefonen i lommen, er kommer til at bevæge mig på andre etager end hvor højttaleren befinder sig.

Af ulemper vil jeg sige, at det er ærgerligt at du ikke kan købe 2 stk. højttalere og så forbinde dem, så de kan bruges til en stereo afspilning.

Med en pris på kr. 1.333 vil jeg klart anbefale højttaleren. Den er både handy nok til at være i kufferten og komme med på ferien. Og samtidig har den nok power, til at fungere som højttaler til daglig brug i min stue derhjemme. Til fester må de tungere skyts findes frem.

Jeg giver i alt Bose Soundlink Mini II 6 stjerner.

 

Sidste tilføjelse til historien

Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden kunne ikke lade være. d. 28/6/2016 gik vi videre med temaet i sagen Nu er TDC blevet til YouSee: Det betyder det for digKlik her for fortsættelsen.. Se også seneste nyt om emnet her..