Test: JBL Link Portable – Google Assistent og fin trådløs lyd

JBL Link Portable er en bærbar trådløs højtaler, der spiller via WiFi eller Bluetooth - og så har den indbygget Google Assistent. Her er vores anmeldelse af den.

Test: JBL Link Portable – Google Assistent og fin trådløs lyd

Markedet med smarte trådløse højtalere vokser nærmest dag for dag, og de har hver især har deres styrker og svagheder. I denne omgang har vi fået fat i JBLs nyeste bud på en smart højtaler, der er udstyret med indbygget batteri, Google Assistent, opladestander, WiFi- og Bluetooth-afspilning og så spiller den faktisk udmærket.

Med en vejledende pris på 1.299 kroner er JBL Link Portable ikke ligefrem den billigste smarthøjtaler på markeder, men man får faktisk ganske meget for pengene. Man kan få meget trådløs højtaler over 1.000 kroner, men Link Portable giver 360 graders spredning af lyden, afspilning via WiFi og Bluetooth og har indbygget Google Assistent.

Den er til gengæld ikke den mest simple eller den letteste højtaler at komme i gang med, men den vinder på funktionalitet – og så lyder den også godt. Vi har testet JBL Link Portable og her er vores endelig anmeldelse af den.

Læs også: Guide: De bedste bærbare bluetooth højttalere

Fordele

 • Afspilning via WiFi og Bluetooth
 • AirPlay 2 og Chromecast
 • IPX7 – vandafvisende
 • Google Assistent
 • Spiller udmærket
 • Kommer med opladningsstander
 • God byggekvalitet og lækkert design

Ulemper

 • Kræver app og opsætning inden brug
 • Ikke den bedste batteritid
 • Kun én tilslutning ad gangen via bluetooth
 • Man kan få bedre lyd til prisen
 • Kan ikke oplade enheder via USB-C

Læs også: Test af The New SOUNDBOKS – Den komplette højtaler

JBL Link Portable test
JBL Link Portable kommer med opladestander.

Man kan beskrive designet på JBL Link Portable ganske kort: man ser den ikke. Og det er meget positivt ment. Mange højtalere forsøger med fancy design og farver at skille sig ud fra mængden. Når jeg slæber nye højtalere med hjem til konen, så får de ofte ret underholdende øgenavne, fordi de er ligner noget andet end de er. Vi har haft både termokanden, brødristeren og radiatoren. Men denne her fik ingen kommentarer med på vejen, hvilket fortæller mig, at hun i det mindste ikke mener den er grim. Og jeg er ganske enig, for Link Portable er nydelig og minimalistisk.

Den er beklædt med slidstærkt stof og virker utroligt solid og velbygget. Med sine 8,8 x 17 centimeter og 700 gram er den relativt let at tage med rundt, i hvert fald lettere end Sonos Move. Den er desuden udstyret med en IPX7-certificering, så den klarer en tur i regnvejret eller poolen.

På toppen finder man tre knapper: lydstyrke ned, lydstyrke op og Google Assistent. Assistenten kan dog også aktiveres med stemmen. På bagsiden er der batteriindikator, powerknap, bluetooth og tænd/sluk for mikrofonen. Under den finder man adgangen til opladning med den medfølgende stander, men den kan også oplades med en almindeligt USB-C kabel. Dog understøtter den desværre ikke opladning af andre enheder. Toppens lydstyrke knapper er en anelse for hårde, hvor bagsidens fungerer rigtig fint.

Læs også: Test af Google Nest Hub

Kræver mere end den typiske bluetooth-højtaler

JBL Link Portable kommer med en perlerække af funktionaliteter: WiFi, Bluetooth, AirPlay 2 og Chromecast. Med det indbyggede batteri og stander kan den både bruges derhjemme og tages med på ferien. Dog kræver det lidt mere end den typiske bluetooth-højtaler at få den til at spille. Man kan nemlig ikke kan tænde den, forbinde via bluetooth og så er man kørende.

I stedet skal man hente Google Home-appen, gennemgå opsætningen af højtaleren, hvorefter man kan bruge både WiFi og bluetooth til afspilning. Når det gjort kan man samtidig benytte Googles udmærkede digitale assistent.

På trods af den rimeligt kompakte størrelse, så spiller JBL Link Portable ganske overbevisende og højt. Den har en god bund, en fin diskant og er generelt velbalanceret – lidt til den bastunge side. JBL Link Portable udmærket sig ved, at spille mange forskellige musikgenrer med overbevisning.

Til prisen kan man dog få bedre spillende højtalere, men så går man glip af de ekstra funktionalitet, som Link Portable tilbyder, blandt andet Google Assistent og kombinationen af WiFi bluetooth.

Læs også: Test af UE Wonderboom 2

Konklusion: Du skal have behov for WiFi-afspilning og Google Assistent

Der er masser af funktionalitet og fleksibilitet i JBL Link Portable. Den kan bruges i hjemmet på WiFi og være din smarthøjtaler, men den kan også være din bluetooth-højtaler på farten. Dog kræver den mere opsætning end en normal bluetooth-højtaler og er ikke den bedst spillende til prisen. Vil du bare gerne have en god trådløs højtaler , der ikke koster alverden, så er Ultimate Ear Megaboom 3 et bedre bud.

Har du i stedet brug for en smarthøjtaler med WiFi, Bluetooth, Google Assistent, AirPlay 2, Chromecast, opladestander og multirum, så er JBL Link Portable et fornuftigt valg.

JBL Link Portable lander på 4,5 og ud 6 stjerner.

JBL Link Portable test karakter
JBL Link Portable lander på 4,5 ud af 6 stjerner.

 

Mere nyt om temaet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 25/2/2020 fulgte vi op med en artikel med fokus på Ultimate Ears Hyperboom: stor bærbar lyd og 24-timers batteritid – Den videre beretning kan læses her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.