Test: Huawei Music musikstreamingtjeneste – En rimelig start

Huaweis nye musikstreamingtjeneste tilbyder 50 millioner musiknumre og helt op til 640 kbps. Her er masser af funktioner, men også mangler. Her er vores test af Huawei Music.

Test: Huawei Music musikstreamingtjeneste – En rimelig start

Sammen med den nye P40, P40 Pro og Watch GT2e smarturet lancerede kinesiske Huawei også en musikstreamingtjeneste, som vi har taget et nærmere kig på.

Her tilbyder Huawei abonnenterne 50 millioner musiknumre, nogle i helt op til 640 kbps, samt en masse spændende funktioner, såsom New Releases, Music Buzz og en Party Mode. Som introduktionstilbud giver Huawei hele tre måneder gratis, og herefter koster tjenesten 99 kroner per måned.

Det vil sige, at prisen er på højde med streaminggiganterne Spotify og Apple Music. Kan Huaweis musikstreamingtjeneste hamle op med giganterne? Ikke helt desværre, men det er en fornuftig start.

Læs også: Spotify har nu playlister til dit kæledyr

Huawei Music – Fordele og ulemper

Fordele:

  • Musikbiblioteket virker fornuftigt
  • Overskueligt design
  • Gratis i 3 måneder
  • Helt op til 640 kbps (jeg er dog ikke stødt på det endnu)

Ulemper:

  • Kan ikke caste til WiFi-højtalere
  • Nogle musiknumre er helt ned til 64 kbps
  • Forsiden af appen mangler bedre tilpasning til brugeren
  • Designet og brugervenligheden er ikke helt på højde med konkurrenterne

Se også: Priser på Huawei P40 Pro og P40

Huawei Music – design og funktionalitet

Man henter Huawei Music i Huaweis egen app-butik, AppGallery, medmindre den allerede er præinstalleret på Huawei-mobilen. Den er ganske simpel at komme i gang med, og man bliver mødt med introduktionstilbuddet i opstarten af appen, hvor man får tre måneders gratis abonnement. Et rigtig fint tilbud.

Huawei Music er faktisk ganske nydelig at se på (hvis man ser bort fra nogle underlige skins, som man selv kan vælge at bruge) og den er også ganske let at finde ud af, samtidig med at den tilpasser sig mørkt og lyst tema fra mobilens software. Designet og brugervenligheden er godkendt, men ikke på højde med for eksempel Spotify.

På appens forside får man et overblik over de senest afspillede, en række tilfældige playlists, nye albummer og de mest populære numre og kunstnere. Forsiden af appen ville jeg ønske var mere personliggjort, hvor man på Spotify får flere kunstere, albums, playlist og mere, som passer til den enkeltes musikstil og præferencer. Søgefunktionen kan til tider også være lidt forvirrende, hvor resultater er mange og ikke altid optimalt sorteret.

Selve musikbibioteket virker ganske fornuftigt. Jeg har søgt på mange genrer samt alt hvad jeg normalt lytter til, hvor jeg indtil videre har fundet alt. Huawei praler med op til 640 kbps, men jeg har endnu ikke stødt på sange i den kvalitet. Det meste af musikken er i 320 kbps, men nogle gange også helt ned til 64 kbps, hvilket giver en ret skuffende musikoplevelse.

Her er de fleste af de funktioner vi kender fra de andre musikstreamingtjenester, såsom stationer, anbefalinger, playlists, offline musikafspilning, favoritter og meget mere. Her er også en indbygget Shazam-lignende funktion, hvor appen kan genkende musik, der bliver spillet i nærheden. Men en vigtig ting mangler.

Når musikken skal ud af en højtaler

Mange af os bruger musikstreamingtjenester til at spille musik ud på WiFi-højtalere i hjemmet. Her kan man normalt bruge enten AirPlay, Chromecast, Spotify Connect, Sonos og hvad der ellers findes derude. En sådan mulighed findes der ikke i Huawei Music appen, hvor kun bluetooth er en mulighed, hvilket er ret upraktisk.

Konklusion: Huawei Music har et stykke vej endnu

Huawei Music er en udmærket musikstreamingtjeneste, som tilbyder mange gode funktioner og et overbevisende bibliotek. Nogle musiknumre er i en skuffende kvalitet og det er samtidig svært at finde musiknumre i 640 kbps. Man kan ikke benytte Huawei Music, hvis man har WiFi-højtalere i hjemmet, men bluetooth er dog en mulighed.

Designet, brugervenligheden og funktioner er udmærkede, men appen kan ikke hamle op med konkurrenterne. Det er oplagt at bruge Huawei Music i de tre måneder det er gratis, men derefter er jeg tilbage på min sædvanlige tjeneste. Det er dog en udmærket start for Huawei Music, som forhåbentlig bliver bedre med tiden.

Huawei Music kan godt anbefales, men der findes bedre alternativer.

Læs også: Dankort-appen er landet i Huaweis AppGallery

Mere om sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 22/7/2019 fulgte vi op med en artikel der omhandler Overblik: Musikken streames via Bluetooth og WiFiKlik her og læs artiklen.. Se også seneste nyt om tematikken her..