Imation Link Powerbank: puster liv i din iPhone [TEST]

Anmeldelse: Driller batteriet og den manglende lagerplads på din iPhone, kan Imations Power Drive måske redde din dag.

Imation Link Powerbank: puster liv i din iPhone [TEST]

Der findes to problemer som man regelmæssig støder ind i, hvis man er ivrig iPhone eller iPad bruger: manglende strøm og manglende plads.

Heldigvis findes der løsninger derude. Imations Link-drev er en powerbank. og er et af de mere intelligente af slagsen, den slår to fluer med et smæk ved tilbyde ekstra batteri og 16GB lager i en kompakt enhed.

Selve Link er en lille, næsten kvadratisk, størrelse der måler 73 x 64 x 21mm – eller omtrent det samme som en god stak kreditkort.

Det er nærmest kun hvid plast hele vejen rundt, på nær fronten som igen er plastik, men med et metallisk finish. Det fremstår generelt som solidt skruet sammen, men nogen luksusfinish er det ikke.

Se også: Hvilken mobil lader hurtigst op?

Hvad der derimod er velset, er at kablerne nemt kan pakkes af vejen. Her er to stik – en USB til opladning eller dataoverførsel til Mac eller PC, samt et lightning-stik til at fodre din iOS enhed med strøm og data.

Et lille party-trick har dog fundet vej til det ellers ikke sindsoprivende design: bunden kan skydes frem og det forvandler enheden til et praktisk støtteben

Imation Link Power Drive

Specifikationer Imation Link Power Drive

Mål: 64 x 73 x 21 mm, 110 gram
Batterikapacitet: 3.000 mAh
Lager: 16/32/64 GB
Forbindelse: USB 2.0, Lightning-port
Øvrigt: Kræver iOS enhed med Lightning-stik (iPhone 5 eller nyere)
Pris: ca. 600,-/800,- kroner (for 16 GB eller 32GB)

Imation Link Power Drive

Klassisk batterioplader

Imation Link kan som sagt to ting: opladning og udvide lagerpladsen.

Som oplader opfører den sig præcis som forventet, den har 3.000 mAh strøm at dele ud af hvilket næsten rækker til en enkel iPhone 6 Plus opladning eller til halvanden iPhone 6 ditto. 4 små lysdioder indikerer hvor meget strøm der er tilbage og blinker når der lades eller aflades.

Eneste lille krølle er at Lightning kablet kun er 12 centimeter langt, hvilket kan være for kort i visse tilfælde, men samtidig skal du ikke rode med nogen kabelsalat, for ledningen kan nemt gemmes af vejen inde i selve kabinettet.

Ekstra lager til felten

Der hvor Power Driven bliver ekstra interessant, er når vi vender os mod lager-funktionerne.

Inden din iPhone eller iPad kan kommunikere med drevet, skal du først hente applikationen som kort og godt hedder Power Drive på App Storen.

Når app’en fyres op imødekommes du af 4 funktioner: Lokal lager for app’en hvor du kan gemme filer, et stifindersystem hvor boksens filer er gemt og kan afspilles, samt to backup-muligheder: et til dine kontakter og et andet til dine fotos og film.

App’en kan afspille følgende formater: MP3, M4A, MP4, MOV, BMP, GIF, JPG, PNG, TIFF.

Læs også: Forsker: Nyt batteri kan oplades på et minut

Imation Link Power Drive

Kun til fotos og film

Power Driven egner sig derfor udelukkende til film, fotos og dokumenter denne ene vej og film og fotos den anden.

Det begrænser derfor anvendelsesmulighederne, men i realiteten er det jo især film og fotos der truer den tilgængelige lagerplads på mobilen.

Derfor ser jeg fortsat Imation Power Drive som en glimrende ledsager på ferien eller andre steder hvor der kan være langt til næste Wifi-forbindelse.

Som primær løsning kommer batteridrevet til gengæld ofte til kort, for løsningen er ikke altid fiks nok at have med i hverdagen.

Det opleves især når filer skal overføres, hvor træge læse- og skrivehastigheder på omkring 10 MB/sekund betyder at der ofte kan overføres filer næsten lige så hurtigt over 4G eller Wi-Fi.

Imation Link Power Drive

Dyr fornøjelse

Er du solgt på to-i-en løsningen skal du regne med at skulle til lommerne. Den testede 16GB variant har en dagspris på omkring 600 kroner, mens du må punge 800 kroner ud for 32GB varianten.

Til sammenligning koster en opgradering op til 64GB eller 128GB 800 kroner hos Apple selv, mens en batteribank med samme kapacitet kan erhverves for omkring 200 kroner.

Men enheden kan altså hjælpe dig med at omorganisere og flytte filer fra din iPhone og give dig et skud strøm på farten, hvilket kan være uvurderlig. Vi lander derfor på 4 ud af 6 stjerner.

Se også: Nyt batteri kan oplades på et minut

Fordele:

  • Enkel kabelføring
  • Hurtig opsætning
  • App’en kan afspille mange formater

Ulemper:

  • Dyrt for 16GB
  • Sløve overførselshastigheder
  • Korte kabler
 

Mere om sagen

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 12/5/2015 var der nyt om emnet i en artikel der tunede ind på iPhone 6s og iPhone 6s Plus får topspecifikationer – Den videre historie kan du læse her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..