Jabra BT2080 headset (produkttest)

Mobilsiden.dk har kigget nærmere på et bluetooth-headset fra Jabra, hvor brugervenligheden angiveligt skulle være i top - og det er den.

Jabra BT2080 headset (produkttest)

Jabra BT2080 er et headset, som umiddelbart kan parres med alle mobiltelefoner med bluetooth-understøttelse.

Designet er holdt i sort med undtagelse af den sølvfarvet, aflange knap, som benyttes til at besvare og afslutte opkald.

Materialerne er plastik, men ikke desto mindre ser headsettet pænt og elegant ud.

Parring med telefonen er let

Det går utrolig nemt, når headsettet skal parres med telefonen.

Den første gang man skal have forbindelse, tænder man blot headsettet, som automatisk går i parringstilstand. Herefter er det nemt at slå bluetooth til på mobilen og vælge Jabra BT2080. Hvis der anmodes om en pinkode, bekræfter man med 0000 (fire nuller).

Vi testede headsettet på to forskellige telefoner, og i begge tilfælde gik parringen både nemt og hurtigt. Hvis man senere ønsker at parre telefonen, holder man blot besvar/afslut-knappen nede for derefter at aktivere bluetooth på telefonen.

Alt i alt er tilslutningen altså både hurtig og let.

Funktionerne

Jabra BT2080 er et ‘samtale-headset’, der kun sidder i det ene øre. Det vil sige, at man ikke kan høre musik fra sin mobil igennem headsettet.

Når man ønsker at besvare eller afslutte et opkald, trykker man en enkelt gang på den aflange, sølvfarvet knap, der er nem at finde, selv om headsettet sidder i øret.

Det skulle ligeledes være muligt at afvise et opkald, men det afhænger af, hvilken telefon man benytter. Ingen af vores testtelefoner kunne dog benytte denne funktion. Det samme gælder for aktiveringen af stemmeopkald.

Til gengæld fungerer det fint med at trykke to gange på besvar/afslut for at ringe op til det sidst kaldte nummer.

Knapper, der bruges til at justere lydniveauet, er små, men de er nemme at identificere, selv om headsettet sidder i øret.

Batteri-indikator

Jabra BT2080 har to lysdioder, der viser, om der er forbindelse til telefonen, og hvornår det er tid til at lade headsettet op.

Når batteri-indikatoren lyser grøn er der mere end 10 minutters taletid tilbage. Lyser den rødt, er der mindre end 10 minutters taletid. Grænsen synes at være lige i underkanten, da man selv skal holde øje med dioden på indersiden af headsettet.

Hvis headsettet er tændt (standby-tilstand), kan man trykke på volume-knappen for at få dioden til at lyse og dermed vise batteristatus.

Andet

Når man pakker Jabra BT2080 ud af æsken, medfølger der også en oplader til stikkontakten, to ‘ørekroge’ og to ekstra ‘eargel’.

De to ørekroge har hver sin størrelse, og man kan nemt skifte fra den ene til den anden. Efter at have fundet den rigtige størrelse, generede krogen ikke undertegnede – tværtimod holder den headsettet på plads på en behagelig måde.

Ifølge Jabra-produkternes hjemmeside skulle det ligeledes være muligt at bruge BT2080 uden ørekrogen – altså direkte i øret. Måske er det individuelt, om dette kan lade sig gøre. Det var i hvert fald en umulig opgave for undertegnede at få dette trick til at fungere – headsettet passer simpelthen ikke i øret uden stor risiko for, at det ryger ud igen.

Konklusion

Jabra BT2080 er et lækkert bluetooth-headset. Designet er pænt, og besvar/afslut såvel som volume-knapperne er nemme at lokalisere, selv om BT2080 sidder i øret.

Lyden er god, og mikrofonen gør sit arbejde godt. Tilmed er brugervenligheden i top, da parringen foregår utrolig nemt.

Til gengæld virker det ikke optimalt at bruge BT2080 uden ørekrog – selv om problematikken kan være individuel. Batteri-indikatoren er en fed ting på papiret, men i praksis er en advarsel ved 10 resterende minutter ikke godt, når man selv skal tjekke dioden.

Der er masser af gode funktioner, men det er ærgerligt, at det ikke er alle telefoner, der er understøttet.

Ikke desto mindre virker Jabra BT2080 som et rigtig godt produkt set i forhold til den vejledende udsalgspris på 299 kr.

Flere artikler om Headset

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 16/6/2009 fulgte vi op med sagen Headset med touch-skærm – Du kan læse det videre forløb her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..