Jabra Extreme: Headset til et lille behov (produkttest)

TEST: Extreme er navnet på et forholdsvist billigt Jabra headset, der bedst egner til sig til brugere med et lille samtalebehov.

Jabra Extreme: Headset til et lille behov (produkttest)

Det er forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon, mens man kører bil, derfor bør alle have et taleklart headset i bilen. Til det formål er Jabra Extreme til omkring 500 kroner et fint forslag.

Headsettet er let at betjene, blandt andet fordi det har en dedikeret tænd/sluk knap og volumentaster. Når mobilen ringer, trykkes blot på den eneste knap, som er på fronten. Det er let og effektivt!

Jabra Extreme kan desuden parres med to mobiler på én gang, så du f.eks. kan bruge det sammen med både din arbejds- og privatmobil.

Ringe komfort og lyd

En af årsagerne til at dette headset ikke egner sig til personer med et stort samtalebehov, er komforten. Jabra Extreme er godt nok lille, men sidder hverken særlig godt eller særlig behageligt på øret.

Jabra har tilføjet funktionen Noise Blackout, der kan reducere baggrundsstøj fra f.eks. bilen, gaden eller personer på kontoret.

Vi medgiver, at headsettet rent faktisk fint kan fjerne en del støj, men samtidigt går det udover lydkvaliteten. Stemmen kommer ofte til at mangle dynamik – og i modtager-ende af samtalen, kan det nogle gange være svært at høre, hvad der bliver sagt.

Konklusion: Extreme er ikke “Extreme”

Jabra Extreme er et fint lille headset til blot at have liggende i bilen for at undgå kedelige bøder på køreturen – men det er ikke et “heldags headset”.

Taler du meget i mobiltelefonen, og er afhængig af f.eks. en høj samtalekvalitet med vigtige kontaktpersoner, så er dette headset ikke noget for dig.

Vurderingen bliver derfor, at Jabra Extreme ikke er særlig “Extreme”. Tre ud af seks stjerner.

Emnet følges op

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 13/4/2010 fulgte redaktionen op med en artikel der belyste emnet Sports-headsettet der ikke falder af (produkttest) – Historien kan du læse her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.