Jabra – headset til sportsbrug (produkttest)

TEST: Træner og løber du meget, så tag et kig på denne test af Jabra Sport Corded, som tåler sved, regn og støv.

Jabra – headset til sportsbrug (produkttest)

Der findes et utal af forskellige headsets på markedet, som egner sig til sports- og udendørsbrug.

Jabra Sport Corded, er ”ledningsversionen” af Jabra Sport – som taler sammen med mobilen via Bluetooth.

Denne artikel er baseret på Jabra Sport Corded.

Allerede fra udpakningen gør dette sports-headset væsen af sig. Den gule signalfarve og gummiagtige ledning, der er i øvrigt er ganske lang, gør at man allerede fra starten har en fornemmelse af, at der er tale om et produkt til en aktiv livsstil.

Jabra’en monteres uden på øret med en bøjle, og selve headsettet sidder lige ved øregangen.

I salgspakken medfølger et par gummidutter, som anvendes for at sikre en bedre pasform.

Ledningen indeholder mikrofon, der bruges ved telefonsamtaler, samt en lydstyrke-regulering.

Rimelig komfort

Jabra Sport sidder godt fast på ørene, og er i testperioden ikke faldet af under hverken træning eller løb.

Selve komforten er rimelig god, men ikke den bedste jeg har prøvet.

Når kroppen bevæger sig under f.eks. løbeturen, er det ikke altid at headsettet beholder sin position ved øregangen, hvilket forringer lydkvaliteten en smule.

En klips sikrer at ledningen kan fastholdes på tøjet, uden at flyve for meget rundt, og da ledningen er lang, er det let at placere telefonen der hvor den passer bedst i løbetøjet, uden man ”løber tør for ledning”.

Jabra Sport Corded.

Ikke HiFi-lyd

Sportsheadsets har ikke den gode lydkvalitet som der findes i almindelige gode musik-headsets, men Jabra Sport er heldigvis ikke i den dårlige ende.

Selvom lyden ikke har dyb bas, så er den alligevel tålelig. Lydbilledet er afbalanceret, men du får ikke en super HiFi-lyd i ørene på løbeturen.

Jeg godkender lyden, men jeg er samtidigt nødt til at gøre opmærksom på, at det ikke er et headset man anvender i sofaen, for at lytte til hyggemusik. Dette er et headset til sport, og intet andet.

Konklusion – sport til fire stjerner

Udformningen af Jabra Sport Corded, der er certificeret af det amerikanske militær til at være regn-, støv- og stødafvisende, er genial, og man er ikke nervøs for, om headsettet holder til den aktive brug.

Jeg synes dog ikke at dette headset er super komfortabelt og lyden er heller ikke helt i top. Men prisen er rimelig. Jabra oplyser en vejledende udsalgspris på omkring 499 kroner – og til sportbrug er dette en okay pris.

Jeg har tidligere testet Bose MiE2i headset som også har været brugt på mine løbeture, selvom det ikke er bygget til sport. Men komfort og lydkvalitet, er betydeligt bedre end på Jabra Sport Corded.

Karakteren ender på fire ud af seks stjerner.

Eksternt link:
Jabra Sport Corded – produktside

Temaet er ikke slut

Historien er stadig aktuel. mobilsiden gik et skridt videre. 15/9/2011 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring Nyt Jabra headset dræber baggrundsstøjenKlik her for den påfølgende artikel.. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..