LG BFH-500 mini installationssæt til bilen (produkttest)

Glem alt om besværlige installationssæt til bilen. Med LG’s BFH-500 får du det hele meget nemmere - Men kan kvaliteten følge med?

LG BFH-500 mini installationssæt til bilen (produkttest)

LG BFH-500 Bluetooth Solar panel kit er et mini-installationssæt til bilen, der samtidig har Bluetooth og solceller.

Hele idéen er ret simpel. Man parrer BFH-500 med en, hvilken som helst Bluetooth-telefon – præcist som et headset. I stedet for at have den i øret, sætter du højttaleren fast i toppen af bilens rude.

BFH-500 har som sagt solceller, og de virker ganske glimrende. På intet tidspunkt under forløbet med produktet, fik undertegnede behov for den medfølgende billader.

Produktet lader sig selv op, og holder fint strøm. Umiddelbart ville jeg på det kraftigste anbefale, at huske at slukke den, når man forlader bilen. Men ikke en gang dét virker nødvendigt. Solcellerne sørger fint for tilstrækkeligt strøm – så længe man lader den sidde i bilen.

Konceptet er i sig selv genialt. Man undgår store omfangsrige installationssæt, man behøver ingen ledninger og man forbinder ikke BFH-500 til én specifik telefon.

Forbindelse til både Nokia’er, Sony Ericsson’er og Samsung’er, gik som en leg. Tænd for BFH-500, tryk en gang på tænd-knappen og forbind via telefonen. Det bliver ikke nemmere.

Lydkvaliteten

Desværre for LG er brugervenlighed og kvalitet 2 vidt forskellige ting.

Brugervenligheden er i top, men kvaliteten kan ikke følge med. Der er ingen problemer for personen i den anden ende af samtalen, men for brugeren af BFH-500 er lydkvaliteten et minus.

Har man behov for højeste lyd, f.eks. ved motorvejskørsel, er lyden så skrattende, at længere samtaler ikke duer. Det lyder ubehageligt, og ved lav volumen er kvaliteten stadigvæk ikke holdbar. Man kan høre, hvad der bliver sagt – men det kræver dyb koncentration, hvilket ellers ikke er meningen med håndsfrie produkter.

Som sagt, ingen problemer for modtageren, men tæt på et helvede for en selv.

Konklusion

LG skal have respekt for forsøget. Brugervenligheden er i top, og BFH-500 vil kunne håndteres af unge såvel som gamle. Produktet er beregnet til alle, som kører meget bil, og er bestemt at foretrække frem for headsets.

Men kvaliteten er bare ikke god nok. Det kan godt være, at man ikke skal forvente sig meget af en lille højttaler, men man skal stadig kunne høre, hvad der bliver sagt. Hvis man dog ikke har følsomme øregange, kan BFH-500 sikkert godt anbefales. Men man skal afprøve den først for en sikkerheds skyld.

Motorola har lavet et lignende produkt, som Mobilsiden.dk testede tidligere. Dette kan klart anbefales frem for LG BFH-500.