Nokia MD-1 – mini-højttalere til max-pris (produkttest)

TEST: Nokia's små smarte minihøjtalere, MD-1, fungerer rigtigt godt, men prismæssigt holder de slet ikke.

Nokia MD-1 – mini-højttalere til max-pris (produkttest)

Mangler du et par små eksterne højtalere til din bærbare computer, mobiltelefon eller mp3-afspiller, som er nemme at have med på farten og ikke fylder alverden, så er Nokia MD-1 minihøjtalere et godt bud.

Designmæssigt er de super smarte, og giver en 360 graders lyd, da udgangen sidder foroven på højtaleren, når den er placeret på et bord.

Nokia MD-1 kan benyttes som en enkelt højtaler, men også forbindes så der er flere højtalere samlet til samme enhed.

Nokia MD-1

Designet

Nokia MD-11 er ikke en design skønhed, men ud fra de jeg har spurgt er det de færreste, som synes det gør noget, da den er lille og “fiks”.

Højtaleren fås i fire forskellige farver: Rød, sort, hvid og blå.

Hvilken farve man helst vil have er nok en smagssag – personligt ville jeg nok foretrække den mere anonyme sorte. Vi har de blå til test – som i øvrigt lyser godt op i lokalet.

Nokia MD-1

Generelt om Nokia MD-1

Når du har højtaleren med på farten, så kan kablet rulles op og skjules i bunden. Derved slipper du også for, at det vikles rundt om andre ting du evt. har i tasken.

Højtaleren kan bruge batterier, og spille musik i op til 50 timer non-stop uden at det er nødvendigt at skifte batterierne.

Der er også en indbygget antenne i højtaleren, hvilket gør du kan høre radio når du tilslutter din mobiltelefon (hvis telefonen understøtter FM-radio).

Højtalerne har et standard 3,5 mm jackstik, så de fleste mobiltelefoner, mp3-afspillere og bærbare computere kan tilsluttes.

Lydkvaliteten

Lyden i de små højtalere er overraskende god. Da jeg så de små plastik “bobler”, troede jeg ikke, at lyden ville være så god.

Men en ting er sikkert, og det er at de spiller bedre end de fleste indbyggede højtalere i computere – og er bestemt klart bedre end de indbyggede i mobiltelefoner.

Dog er selve lydkvaliteten ikke, at sammenligne med højtalere som f.eks. Philips Fidelio eller Creative D100, som samtidig kan bruges til at oplade mobiltelefonen.

Så personligt ville jeg også hellere vælge Creative D100, som koster cirka det samme som to af disse Nokia højtalere. Hvis ikke størrelsen betyder noget.

Nokia MD-1

Konklusion – mini højtaler til max. pris

Nokia’s bud på små bærbare højtalere er et langt stykke hen ad vejen en rigtig god løsning.

De fylder ikke meget, hvis man har dem med på farten f.eks. en sommerdag på stranden, men lyden er klart også bedst hvis man har to stk., men så kommer prisen også op i et niveau, hvor der er andre og ligeså gode alternativer.

Højtaleren koster cirka 200 kroner for én, men der kræves to for at få en god oplevelse. Dermed er prisen så høj, at andre setups bør overvejes.

De andre alternativer er rent fysisk større, men man får også noget  mere lyd for pengene.

Du kan eventuelt se vores sammenligningstest af fem forskellige “mobilhøjtalere”, som vi har lavet tidligere.

Nokia Minihøjttaler MD-1 ender på 4 ud af 6 stjerner, da den som sådan gør “det den skal”, men absolut heller ikke mere.

Prismæssigt er den for dyr, så havde den kostet måske 100 kroner – så havde den også fået 1 stjerne mere.

Opdateringer i sagen

Her får du den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 21/12/2010 blev historien fulgt op med artiklen Anna David siger IKKE Fuck Dig til smartphonesKlik her og læs artiklen.. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..