Apple vil udvikle eget iPhone 5G-modem

Apple vil gerne producere så mange komponenter som muligt in-house. Næste på tegnebrættet er et iPhone 5G-modem, og det er ikke gode nyheder for Qualcomm.

Apple vil udvikle eget iPhone 5G-modem

Tech-giganten Apple arbejder tilsyneladende på, at udskifte deres tredjeparts-modem fra Qualcomm med et Apple-designet alternativ. Om Apples eget 5G-modem vil være klar i næste års iPhone 13, hvor Qualcomm vil være klar med det omtalte Snapdragon X60-modem, er meget usikkert, men året efter er det mere sandsynligt.

I hvert fald har Apples Senior Vice-præsident for hardwareteknologier, Johny Srouji, angiveligt sagt under et medarbejdermøde, at Apple fremover skal udvikle deres eget mobilmodem, fordi udviklingen af ​​komponenten in-house er en langsigtet strategisk investering, som sikrer innovative teknologier til Apples fremtid.

Læs også: Apple AirPods Max lanceret – Dyrt over-ear med ANC

Apple er ikke kun gode til software

Det kommer egentlig ikke som en overraskelse, at Apple har fokus på at udvikle komponenter internt. Hensigten om at udvikle et modem stod allerede klart med erhvervelsen af ​​Intels 5G-modemvirksomhed sidste år.

For øjeblikket bruger Apple Qualcomm til sine iPhone-modemer, hvor iPhone 12 benytter Snapdragon X55 5G. Apple har utallige gange vist, at de kan udvikle nogle imponerende chips. Deres Bionic-chipset til iPhonen viser gang på gang, at de er de hurtigste på markedet og indtil videre har M1-chippen i de nye Macbooks også imponeret på både ydelse og batteritid.

Qualcomms nye X60-modem forventes da også at være kernen i 2021’s 5G-telefoner, iPhone 13, men vi ved endnu ikke om det vil omfatte iPhonen herefter, iPhone 14.

I 2019 indgik Apple et seks-årig licenspagt med Qualcomm, hvilket giver Apple tid til at perfektionere sit eget mobilmodem, uden at det skal forstyrre den årlige iPhone-lancering.

Læs også: Mere om 5G-teknologi

Seneste tilføjelse i sagen

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. d. 14/12/2020 dykkede vi igen ned i emnet med nyheden; Beskeder og notifikationer forsvinder på iPhones – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..