Ericsson forventer en milliard 5G-abonnementer ved udgangen af året

Inden 2023 vil der være 1 milliard 5G-abonnementer og i 2028 5 milliarder - samtidig vil dataforbruget eksplodere med øget energiudgifter til følge.

Ericsson forventer en milliard 5G-abonnementer ved udgangen af året

Ericsson forventer sig, at antallet af 5G-abonnementer når op på en milliard inden udgangen af 2022, men fremhæver samtidig behovet for at reducere miljøpåvirkningen af den stigende mængde datatrafik.

I 3. kvartal af 2021 steg antallet af 5G-abonnementer med 98 millioner, mens antallet steg med 110 millioner i 3. kvartal 2022. Ved udgangen af 2021 var der omkring 550 millioner 5G-abonnementer og det nærmer sig en fordobling ved udgangen af 2022.

I sin seneste Mobility Report har Ericsson set på 228 operatører, der tilbyder kommercielle 5G-tjenester på globalt plan, mens 35 har udrullet eller lanceret standalone (SA) på offentlige netværk.

Se også: 5G internet til hjemmet

Hvor er der flest 5G-abonnenter?

Nordamerika og Nordøstasien forventes at have flest 5G-abonnementer per indbygger ved udgangen af 2022 med omkring 35 procent af mobilbrugerne.

Derefter følger landene i den region, der går under betegnelsen Golfstaternes samarbejdsråd, der består af Saudi-Arabien, Forenede Arabiske Emirater, Qatar, Kuwait, Oman og Bahrain – her er tallet på 20 procent. Derefter kommer Vesteuropa med 11 procent.

Når vi når frem til 2028, kommer Nordamerika være det sted, hvor størst andel af befolkningen har 5G med 91 procent, efterfulgt af Vesteuropa med 88 procent.

Se også: Mobilabonnementer med 5G

5 milliarder 5G-abonnementer i 2028

Ericsson mener, at der ved udgangen af 2028 vil være fem milliarder 5G-abonnementer, hvilket er 55 procent af det totale antal abonnementer.

Der vil være omkring 300 millioner faste trådløse forbindelser, hvor 5G står bag 80 procent af dem.

Se også: Telefoner med 5G

Stigende dataforbrug giver øget energiforbrug

Det gennemsnitlige dataforbrug per smartphone estimeres til 19 GB per måned i 2023. Video forventes at stå for 80 procent af den globale netværkstrafik i 2028. Desuden forventes det, at den globale datatrafik på mobilnetværk praktisk talt bliver fordoblet hvert andet år

Fredrik Jejdling, EVP og chef for Networks hos Ericsson fremhæver i rapporten, at den globale datatrafik på mobilnetværk næsten er fordoblet på to år.

Han mener derfor, at datatrafik skal udvikles med modernisering af intelligente netværk kombineret med en “afbalanceret tilgang til netværksydelse og brug af energibesparende funktioner for at bryde tendensen med stigende energiforbrug i mobilnetværk.”

Ericsson Mobility Report slår fast, at netværksudbyderne og tjenesteudbyderne er godt i gang med at implementere den nyeste generation af energieffektiv radiohardware og -software samtidig med, at de øger brugen af vedvarende energikilder og driver infrastruktur intelligent for at reducere miljøpåvirkningen.

Se også: Nyheder om 5G