Billig Samsung-telefon får seks års Android-opdateringer

Det skal ikke længere kun være topmodeller, som får mange års Android-opdateringer. Samsungs kommende 2.000 kroners telefon vil få hele seks års opdateringer.

Billig Samsung-telefon får seks års Android-opdateringer

Med den kommende budgetvenlige telefon, Galaxy A16 5G, planlægger Samsung ifølge TheTechOutlook at tilbyde hele seks opgraderinger af Android-styresystemet og sikkerhedsopdateringer i op til seks år.

Dermed kan telefonen blive Samsungs første billige telefon med seks store OS-opdateringer.

Seks års opdateringer i en billig mobiltelefon, der formentlig kommer til at koste omkring 2.000 kroner, er ganske uhørt. Langt de fleste telefoner i denne prisklasse får kun to – maks. fire – store opdateringer af Android-styresystemet.

Se også: Top 5: Bedste mobiltelefon til prisen

Yderst fornuftige specifikationer til prisen

Andre lækkede slides afslører, at Samsung Galaxy A16 5G har et plastikdesign for at holde prisen nede. Her anvendes Samsungs nye rammedesign kaldet Key Island.

Den vil komme med en 6,7 tommer stor Super AMOLED-skærm med Full HD+-opløsning, 90 Hz opdateringshastighed og en maksimal lysstyrke på op til 800 nits.

Telefonen kommer med en 5 nanometer ottekernet Exynos 1330-processor og, som navnet antyder, et indbygget 5G-modem. Den kommer også i en anden variant med en MediaTek Dimensity 6100+ chip. Hvilken variant der kommer til salg i Danmark, er endnu uvist.

Samsung Galaxy A15 5G fås med 4, 6 eller 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lagerplads. Modsat tidligere vil den dog ikke længere have et 3,5 mm hovedtelefonstik. Det ser altså ud til, at Samsung nu fjerner lydudgangen selv i de helt billige telefoner. Dertil vil Samsung Galaxy A16 5G have et 5.000 mAh batteri.

I det store hele er der altså tale om yderst fornuftige specifikationer taget prisen i betragtning.

Se også: De bedste priser og tilbud på Samsung-telefoner

Derfor er softwareopdateringer vigtige

Softwareopdateringer i særligt Android-telefoner har i mange, mange år været et forsømt og underprioriteret område.

Opdateringer er vigtige, fordi de dels forlænger levetiden på ens telefon og holder dem sikre. Med mange års opdateringer til det nyeste styresystem er der ingen grund til at skifte telefonen ud, hvis alt andet stadig fungerer – noget der er med til at reducere mængden af elektronikaffald.

Google og Samsung har ført an med syv års opdateringer i sine topmodeller, men vi har endnu ikke set så billige telefoner som Galaxy A16 5G få så mange års opdateringer. Samsung hæver med andre ord barren, når det kommer til opdateringer.

Se hvor lang tid forskellige mobilproducenter opdaterer deres telefoner.

Se også: Top 5: Billigste mobil – billige, men gode telefoner