Huawei kan være på vej tilbage til det globale smartphone-marked

Huawei kan være på vej tilbage på det globale smartphone-marked med en 5G-telefon, men spørgsmålet er, hvordan Huawei har løst 5G-problemet.

Huawei kan være på vej tilbage til det globale smartphone-marked

Huawei har de seneste par uger smuglet tre modeller af Mate 60 ud på markedet, alle med support af 5G. Siden 2019 har selskabet kun kunnet sætte 4G-chips i deres telefoner pga. de amerikanske sanktioner.

Flere kinesiske kilder hævder nu, at det er et første skridt for et forsøg på at komme ind på det globale marked igen.

IT Home har citeret insiders, der hævder, at Huawei er ved at lægge fundamentet med markedet i hjemlandet og derefter udvider til andre markeder, men at den nøjagtige tidslinje endnu ikke er lagt.

Se også: Telefoner med 5G

Hvordan kan Huawei få fat i 5G-chips?

Huawei har været gidsel i en handelskrig mellem Kina og USA, der begyndte for mere end fire år siden. Som et resultat blev selskabet hindret i at få adgang til stort set al amerikansk teknologi, men Mate 60, mate 60 Pro og Mate 60 Pro+ har 5G-support og Kirin 9000S-chips bygget på 7nm-processen.

Huawei har ikke officielt kommenteret situationen omkring chippene, men ifølge kinesiske rygtesmede er chippen produceret i Kina, hvilket fører til yderligere spørgsmål om, hvordan lokale selskaber på så kort tid har fået fat i den know-how, der skal til for at producere 5G-chippene.

Se også: Tilbud på telefoner

Mate 60-serien kan blive først ude

Huawei har allerede øget sin årlige produktionsprognose fra 30 millioner solgte enheder i januar til 38 millioner i dag. Af dem er de 20 millioner allerede leveret, og Mate 60 Pro-telefonerne kommer til at stå for yderligere seks millioner, eller en tredjedel af de resterende millioner.

Der har været rygter om, at Mate 60-serien måske ikke bliver lanceret uden for Kinas grænser, men Huawei har ikke meldt noget ud officielt. Så der er stadig mulighed for en global lancering.

Se også: Priser på brugte iPhones

Sad på 20 % af markedet for fire år siden

Hvis man ser tilbage, sad Huawei en gang på 42 procent af det kinesiske smartphone-marked, men nu er de nede på under ti procent, mens de på det globale marked ligger på tre procent.

I 2019, inden sanktionerne slog ind, sad Huawei på omkring 20 procent af det globale mobilmarked.