Huaweis foldebare telefon kan foldes to steder

Huaweis nye foldbare mobil kan folde to steder og forhandle sig fra en 6,4 tommer mobil til en stor 10,2 tommer tablet. Til gengæld koster den også det samme som fem iPhones.

Huaweis foldebare telefon kan foldes to steder

Huawei har antydet det i ugevis, men nu er den her endelig: Mate XT Ultimate Design, som er verdens første foldbare telefon med to hængsler og en tredobbelt skærm. Men den bliver ikke billig.

Prisen på Mate XT Ultimate Design starter ved 19.999 kinesiske yuan eller over 37.000 kroner. Til sammenligning koster den absolut dyreste iPhone, som man kan opdrive – den nye iPhone 16 Pro Max med 1 TB lagerplads – ”kun” 15.499 kroner. Eller sagt på en anden måde: Huawei Mate XT koster det samme som fem styk iPhone 16 til 7.499 kroner!

De to dyrere modeller kommer til at koste henholdsvis 21.999 yuan (cirka 40.000 kroner) og 23.999 yuan (cirka 44.000 kroner). Alle modeller vil være udstyret med 16 GB RAM.

På trods af den høje pris rapporterede den kinesiske forhandler Vmall ifølge The Verge om 3,7 millioner forudbestillinger – før priserne overhovedet blev annonceret.

Se også: Top 5: De absolut bedste mobiler

OLED-skærm, der kan foldes til et Z

Huawei Mate XT har ”omvendte” hængsler, hvilket betyder, at enheden kan foldes i en Z-form. Det gør det muligt at bruge telefonen i en række forskellige formater.

Når den er foldet sammen, måler OLED-skærmen 6,4 tommer, mens det samlede areal øges til 10,2 tommer, når den foldes ud. Det skulle stadig være muligt at bruge den, når den kun er delvist foldet ud til 7,9 tommer.

Se også: Top 5: De absolut bedste foldbare telefoner

Tredobbelt kamera

Telefonen har et tredobbelt kamera på bagsiden, der består af et 50 megapixel primær sensor, et 12 megapixel sensor med ultravidvinkel og en 12 megapixel sensor med periskoplinse og 5,5x optisk zoom.

Den kommer også med et 8 megapixel selfiekamera foran på skærmen længst til venstre, når enheden er foldet helt ud.

Se også: AITO fra Huawei er det bedst sælgende elbilmærke i Kina

Kommer Huawei Mate XT til Danmark?

Hvis du har set dig varm på den hundedyre foldbare mobil fra Huawei, skal du formentlig ikke regne med at kunne købe den i din lokale elektronikforhandler lige foreløbig.

Huawei har bekræftet, at den i første omgang kun sælges i Asien, og at Europa kan komme på tale på et senere tidspunkt. Selv hvis den kommer til Europa, er det dog ikke ensbetydende med, at den også kommer til Danmark.

Huaweis forrige foldbare mobil, Mate X3, fra marts 2023 er for eksempel ikke officielt lanceret i Danmark. Alligevel har der dog været en håndfuld danske elektronikforhandlere, som har ført telefonen i kortere eller længere perioder.

Det er derfor ikke utænkeligt, at det bliver muligt at købe Huawei Mate XT i Danmark gennem forhandlere, som har parallelimporteret den. Inden du vover dig ud i at købe den, bør du dog sikre dig, at den understøtter de frekvensbånd, som anvendes af de danske teleselskaber.

Selv hvis vi aldrig får Huawei Mate XT at se i Danmark, bør den foldbare telefon med to hængsler være et eksempel på, hvad vi formentlig får at se fra andre producenter i fremtiden. Det er absolut ikke utænkeligt, at producenter som Samsung, OnePlus, Google, Motorola og Xiaomi lancerer foldbare enheder i samme format.