OnePlus lancerer flagskibet OnePlus 10 Pro

OnePlus har i dag løftet sløret for OnePlus 10 Pro. Læs om kameraet, specifikationer, designet og tilgængelighed i Danmark på OnePlus 10 Pro her.

OnePlus lancerer flagskibet OnePlus 10 Pro

OnePlus har i dag præsenteret deres næste store flagskibstelefon, der er det ypperste den kinesiske smartphoneproducent kan præstere. Her kan du læse om kameraet, specifikationer og designet på OnePlus 10 Pro samt hvornår den kommer til Danmark.

Læs også: Kan Hasselblad gøre OnePlus 10 Pro til verdens bedste kameramobil?

Designet på OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro kommer med et helt nyt design, der er meget anderledes end sidste års topmodel, OnePlus 9 Pro. I år har flagskibstelefonen fået et helt nyt kameramodul på bagsiden, der mest af at alt minder om Samsungs topmodel, Galaxy S21 Ultra, hvor kameramodulet smelter sammen med telefonens ramme.

Bagsiden er i glas, rammen i aluminium og forsiden skærm har en lille kurve mod telefonens ramme. Ifølge producenten er vægtfordelingen er også blevet justeret til dens centrum, så enheden føles afbalanceret i hånden.  OnePlus 10 Pro fås i to farvevarianter – Volcanic Black og Emerald Forest.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro i mat sort, også kaldet Volcanic Black.

Se også: Bedste telefon fra OnePlus

Specifikationer på OnePlus 10 Pro

Traditionen tro kan man forvente en hurtig og flydende oplevelse på OnePlus flagskib, som byder på indmad fra øverste hylde. Først og fremmest er den blandt de første telefoner på markedet med Qualcomms seneste high-end chipset, Snapdragon 8 Gen 1. Dette chipset har fire gange hurtige AI og 25 procent mere effektiv GPU. Derudover er der 8 eller 12 GB LPDDR5-RAM og 128 eller 256 GB UFS 3.1 lagerplads.

Skærmen er i samme størrelse som sidste års (6,7 tommer), men byder på ny teknologi. Der er i OnePlus 10 Pro anvendt en LTPO AMOLED-skærm, der automatisk kan tilpasse opdateringshastigheden mellem 1-120 Hz, hvilket giver en flydende og hurtig skærm, som samtidig sparer på strømforbruget. Opløsningen på skærmen er op til 2K.

Opladningen er også blevet endnu hurtigere i år (som om det ikke allerede var hurtigt nok?). OnePlus 10 Pro kommer med 80W SuperVOOC-opladning, hvilket leverer et fuldt opladt batteri på kun 32 minutter. Den hurtige tænker nok, at det er langsommere end sidste års 9 Pro? Årsagen til dette skal findes i batteriets størrelse.

Der sidder nemlig et 5.000 mAh batteri i OnePlus 10 Pro, hvilket er 500 mAh mere end sidste flagskib. OnePlus 10 Pro understøtter også 50W AirVOOC Wireless Flash Charge med 50W, der tager enheden fra 1-100 procent på 47 minutter. Der medfølger en 80W-opladebrik og et tilhørende USB-C-kabel i æsken til OnePlus 10 Pro.

OnePlus 10 Pro kommer i Kina med ColorOS 12.1, men vil i Europa være udstyret med OxygenOS på Android 12.

Se også: De hurtigste telefoner

Kameraet i OnePlus 10 Pro

OnePlus har længe arbejdet på at forbedre kameraoplevelsen i deres mobiltelefoner. Sidste år bad de Hasselblad om hjælp i OnePlus 9-serien, hvilket blev deres bedste kamera nogensinde. I år har Hasselblad igen været med på råd og OnePlus er tydeligvis meget tilfredse med resultatet.

I år introducerer OnePlus Billion Color Solution i 10 Pro, der gør det muligt at anvende Natural Color Calibration med Hasselblad på over en milliard farver. Hvert af OnePlus 10 Pro’s tre kameraer på bagsiden – hovedkameraet, telekameraet og ultravidvinkelkameraet – kan optage i fuld 10-bit farvekvalitet. Det giver billeder med en 25 procent større dækning af DCI-P3-farveskalaen og behandler 64 gange flere farver end smartphones, der optager i 8-bit farver.

Kameraet i OnePlus 10 Pro består af et 48 megapixel Sony IMX89-kamera, et 50 megapixel 150 graders ultravidvinkelkamera samt et telefotokamera med 3,3x optisk zoom. Frontkameraet er på 32 megapixel.

OnePlus 10 Pro er det første flagship fra OnePlus med Movie Mode til videooptagelse, hvor du kan justere ISO, lukkerhastighed og hvidbalance før og under optagelsen af videoen. Movie Mode understøtter også optagelse i et LOG-format uden en forudindstillet billedprofil, hvilket giver videoentusiaster et tomt lærred at arbejde ud fra.

Se også: Bedste kameratelefoner

OnePlus 10 Pro
Billedet er taget med det nye kamera i OnePlus 10 Pro.

Pris på OnePlus 10 Pro og tilgængelig i Danmark

I år er lanceringen af OnePlus’ flagskib en anelse anderledes. I første omgang lanceres OnePlus 10 Pro i Kina, hvilket sker den 13. januar. Senere hen kommer OnePlus 10 Pro til Danmark, men en nærmere dato har producenten desværre ikke. Prisen starter ved 650 euro, men der er altså ikke en dansk pris på OnePlus 10 Pro endnu. Så snart der er mere om den globale lancering af OnePlus 10 Pro kan du finde dem her på mobilsiden.

Se også: Bedste OnePlus-telefon til prisen

Efterfølgende om sagen

Næste kronologiske historie om emnet finder du her. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 7/1/2022 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en nyhedsartikel med fokus på Kan Hasselblad gøre OnePlus 10 Pro til verdens bedste kameramobil? – Læs fortsættelsen her. Tjek også seneste nyt om temaet her..