Undersøgelse: Længere batteritid foretrækkes over 5G

En ny undersøgelse viser, at batteritid er vigtigere end alt andet i mobiltelefonen, også kamerakvalitet og 5G.

Undersøgelse: Længere batteritid foretrækkes over 5G

Hvad betyder mest, når der skal købes ny Android-telefon eller iPhone? Ifølge en undersøgelse fra BlinkAI, så er det altså stadig batteritiden, der er vigtigst.

Tusind deltagere var der i testen, hvor der blev spurgt til hvilke ting, der var vigtigst i en smartphone. Her kunne der vælges mellem kamerakvalitet, hurtigere processor, mere lagerplads, batteritid og ikke mindst 5G. Som vores undersøgelse fra april 2020 også kunne konkludere, så er batteritiden stadig vigtigst.

Se også: Telefoner med bedst batteritid

5G er mindst vigtigt i telefonen

I undersøgelsen endte 5G som det mindst vigtige, når der skal indkøbes ny telefon. iPhone-brugere fandt 5G mindre vigtigt end Android-brugere. Når det kom til hurtigere processor, så var dette også noget Android-brugerne havde større fokus på, hvor det for iPhone-brugerne betød mere med kamerakvalitet. Begge lejre var dog enige om, at det vigtigste var batteritiden.

Undersøgelsen gennemgår flere andre interessante ting, blandt andet brugen af kunstig intelligens og hvad det skal bruges til i mobiltelefoner. Det kan fx være hurtigere ydelse, sikkerhed, kameraforbedringer, stemmeregistrering og forbedring af batteritiden. Og man kan hurtigt gætte, hvad brugerne her syntes var vigtigst i brugen af AI: forbedring af batteritid.

Se også: Disse telefoner oplader hurtigst

Her er resultatet af undersøgelsen:

Undersøgelse iphone android
Batteritiden er vigtigst. Foto: BlinkAI.

Mobiltelefonen skal holde længe

Undersøgelsen viste også, at brugerne planlægger af bruge deres telefoner i længere tid. Hvor kun et gennemsnit på 14 procent planlægger at udskifte efter mellem 12-17 måneder, så regner 35 procent med at beholde telefonen længere end 36 måneder.

Interessant nok, så er der flere Android-brugere der vil beholde telefonen i længst tid, end der er iPhone-brugere.

Læs også: Folk, der køber en iPhone, køber oftest en iPhone igen