Afstemning: Er det okay, at mobiltelefoner sælges uden oplader?

De helt store smartphoneproducenter kunne inden længe begynde, at sælge mobiltelefonerne uden en oplader i salgsæsken. Er det i orden? Deltag i afstemningen.

Afstemning: Er det okay, at mobiltelefoner sælges uden oplader?

En ny trend ser ud til at være på vej blandt de helt store mobilproducenter, som er blevet dækket af samtlige internationale techmedier og blevet diskuteret intensivt på diverse debatfora. Det tyder nemlig på, at de største mobilproducenter i snart vil sælge deres telefoner uden en oplader i salgsæsken.

Det hele startede i sidste uge, hvor der dukkede rygter op fra en typisk pålidelig kilde, som hårdnakket påstod at Apple fremover fjerner både oplader, kabel og hovedtelefoner fra salgsæsken. Og det er altså ikke noget, som kommer til at ske langt ude i fremtiden. Apple fra september, når Apple står klar med fire iPhone 12-modeller, så vil dette være en realitet.

Derefter kom de samme rygter om Samsung, som ser ud til at gå i Apples fodspor – dog ikke helt så drastisk. Her er det nemlig kun opladeren, som vil blive droppet og muligvis kun i modeller med 5G-modem. Det kunne betyde, at Samsungs første flagskib i 2021, Galaxy S21 eller Galaxy S30, bliver første mobiltelefon producenten sælger uden en oplader.

Læs også: Disse mobiler har hurtig trådløs opladning

En oplader som tilbehør til mobilen

Og når først Apple og Samsung kaster sig ud i sådan en forandring, så kan vi sandsynligvis forvente flere producenter at følge trop. Og vi skal nok ikke forvente, at prisen på mobiltelefoner falder, selvom der er mindre med i pakken. For 5G-teknologi i mobiltelefonerne er i kostbar affære, som producenterne forsøger at dække ind. Ved ikke at inkludere en oplader i salgsæsken, kan Samsung og Apple kompensere for de højere udgifter til 5G-komponenter.

Producenterne forventes at forsvare dette med de miljømæssige fordele, og det kan også have en betydelig indvirkning på miljøet. Samtidig har mange forbrugere allerede en oplader liggende i skuffen, som er kompatibel med en ny mobiltelefon. Hvis ikke, så skal de købes som tilbehør, og så bliver prisen for en ny mobiltelefon højere.

Så vi skal altså ikke forvente billigere mobiltelefoner, selvom der pludselig er færre ting med i æsken.

Med en uændret pris, er det så i orden, at smartphoneproducenterne sælger telefonerne uden en oplader? Uddyb gerne dit svar i kommentarfeltet.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Fortællingen går videre

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 20/6/2020 havde redaktionen fokus på en artikel omkring temaet Fokus: Top 10 mest populære mobiltelefoner (juni 2020) – Den næste artikel om emnet finder du her. Du finder seneste nyt her.