Samsung vil også fjerne opladeren fra salgsæsken

Først forlød det, at iPhone 12 kommer uden en oplader i salgsæsken. Nu forlyder det også, at Samsung overvejer at skrotte opladeren i udvalgte modeller fra næste år.

Samsung vil også fjerne opladeren fra salgsæsken

Samsungs telefoner skal ikke længere komme med en tilhørende oplader som en del af indholdet i salgsæsken. Den tanke går producenten angiveligt med ifølge det pålidelige sydkoreanske techmedie ETNews, som har tradition for at ramme plet, når det kommer til Samsung-rygter.

Ifølge mediet overvejer Samsung nemlig fra næste år at sælge udvalgte modeller uden en medfølgende oplader. Årsagen skulle være todelt:

Kilder mener at vide, at Samsung er at den holdning, at alle efterhånden ejer en oplader, og dernæst er der også mulighed for at spare penge ved ikke at skulle producere en oplader.

Læs også: iPhone 12 kommer helt uden en oplader

5G gør telefonerne dyrere

Prisen på smartphones er ifølge mediet røget i vejret blandt andet på grund af 5G-teknologien, og ved ikke at inkludere en standardoplader i salgsæsken, kan Samsung kompensere for de højere udgifter til 5G-komponenter. Samsung vil formentlig opretholde samme pris som i dag og sikre sig en lidt større indtjening per solgt telefon end hvis de fortsatte med at inkludere opladeren.

Ifølge kilderne er hensynet til miljøet ikke en af årsagerne til ikke længere at inkludere opladeren i udvalgte telefoner fra næste år. Men udadtil vil det formentlig være den fortælling, Samsung kommer med, hvis vi i løbet af 2021 får et nyt flagskib at se, som kommer uden en oplader i salgsæsken.

Læs også: Samsung Galaxy Note 20 præsenteres den 5. august

iPhone 12 kommer angiveligt også uden oplader

Det samme får vi muligvis at se allerede i efteråret, når Apple lancerer nye iPhones. Rygter går nemlig på, at også Apple vil skrotte den medfølgende oplader, men stadig inkludere et Lightning til USB-C-kabel. Årsagen hertil skulle også være, at 5G-komponenterne mindsker indtjeningen på telefonerne en smule, og så kan der være lidt penge at hive hjem ved ikke at skulle sælge en oplader.

Det vides endnu ikke, om Samsung også “kun” overvejer at skrotte selve opladeren, eller om ladekablet også ryger fra salgsæsken.

Tanken – både hos Samsung og Apple – er altså, at forbrugere skal være bedre til at genbruge de mange opladere, man i forvejen har liggende fra tidligere smartphoneindkøb. Har man ikke den rette oplader, kan man i stedet købe den som et tilbehørsprodukt.

Se også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner

Efterfølgende om sagen

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 6/7/2020 vinklede vi sagen videre med et indlæg omkring Denne mobil ser Mobilsidens læsere mest frem til dette efterår – Den kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her..