Analytiker: I år får Apples iPhones 5G

Alt tyder på, at vi kan forvente fire Apple iPhones med lynhurtigt mobilnetværk til efteråret: Alle iPhone-modeller får nemlig 5G, siger analytiker.

Analytiker: I år får Apples iPhones 5G

Der findes allerede en lang række mobiltelefoner på markedet med 5G, blandt andet Samsungs Galaxy Note 10+ 5G, Galaxy S10 5G, OnePlus 7T Pro 5G, Huawei Mate 30 Pro 5G og mange flere, men ingen af dem har endnu indtaget Danmark. Med et 5G-netværk, der så småt kunne blive startes en udrulning af i år, så kunne dette års iPhones blive blandt de første 5G-mobiler herhjemme.

Tidligere har Bloomberg meldt ud, at iPhones først vil få 5G i 2020 og nu melder den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo ud, at alle årets iPhone-modeller vil blive udstyret med 5G-modem. Ming-Chi Kuo har en velrenommeret track record, når det gælder forudsigelse af Apples planer.

Læs også: 5G-telefoner hos de danske teleselskaber

Skulle vi i Danmark være klar med 5G-netværk til efteråret, så er det også sandsynligt dette vil blive aktiveret på de iPhone 12-modeller, der skal sælges herhjemme. Alt tyder dog på, at Apple i første omgang aktivere 5G på nye iPhones til USA, Canada, Japan, Korea og Storbritannien og deaktivere det i andre regioner.

Læs også: De første smartphones med 5G kommer næste år

iPhones får sub 6GHz og mmWave

Kuo påstår derudover, at de kommende iPhones kommer med både understøttelse af low band sub-6GHz, der giver længere rækkevidde på 5G-netværket og mmWave, der tilsammen giver lynhurtige hastigheder samt en lang række andre fordele.

Læs også: Europa vil halte efter Asien og USA med udrulningen af 5G

De fire iPhone-modeller med 5G, som sandsynligvis vil hedde iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max og iPhone SE 2, forventes lanceret til september.

Sammenlign priser på iPhones

Seneste nyt i sagen

Siden vi kørte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 6/12/2019 postede redaktionen en ny vinkel med et indlæg omkring emnet Analytiker: 2021-iPhones kan kun oplades trådløst – Nyheden kan læses her. Seneste nyt om temaet finder her.