4 ud af 5 iPhones kører med den nyeste iOS 14-software

Nye tal fra Apple viser, at hele 80 % af alle aktive iPhones er opdateret til iOS 14. Det står i stærk kontrast til den meget langsommelige udrulning af Android.

4 ud af 5 iPhones kører med den nyeste iOS 14-software

For undertegnedes vedkommende føles en vis form for deja-vu under udarbejdelsen af denne artikel. På Mobilsiden har vi gennem efterhånden mange år dækket udrulningen af nye versioner af Android og iOS. Og med fare for at gentage mig selv er historien ikke meget anderledes, end den var for eksempelvis 4 år siden:

Apple formår gang på gang at udrulle sin iOS-software lynhurtigt til sine iPhones, på trods af at porteføljen løbende udvides. Og så er der Android, som trods adskillige tiltag såsom Project Treble stadig ikke er i stand til at blive rullet hurtigt ud til de mange forskellige Android-smartphones, der findes.

Nye tal fra Apple viser nemlig, at Apple har formået at rulle iOS 14 ud på hele 80 % af alle iPhones. Kun 12 % af de nyere iPhones kører med forrige iOS 13-version, mens 2 % kører med endnu ældre software.

Opdateringsraten er dog endnu mere imponerende, når man zoomer ind på alle iPhones lanceret inden for de seneste fire år – det må betyde siden iPhone X, 8 og 8 Plus fra efteråret 2017. Her er hele 86 % af alle aktive iPhones opdateret til iOS 14, mens kun 12 % kører med iOS 13 og 2 % med endnu ældre iOS-software. Det må altså siges at være ganske godt gået.

Læs også: Apple og Facebook i strid om privatlivsfunktion i iOS 14

Se også: De mest brugervenlige mobiltelefoner på markedet

Uvist hvor udbredt Android 11 er lige nu

Det samme kan ikke siges om Android – hvilket ikke ligefrem er nogen nyhed.

Google har godt nok arbejdet ihærdigt gennem de seneste år på at indføre tiltag, som skal lette arbejdsbyrden for producenterne og teleselskaber, når de skal opdatere Android-telefoner. Der var særligt store forhåbninger til det såkaldte Project Treble, men det ser endnu ikke ud til at have hjulpet mobilproducenterne med at opdatere deres enheder meget hurtigere.

Google stoppede i maj 2019 med at offentliggøre på sin hjemmeside, hvor udbredte de forskellige Android-versioner er. Via det officielle Android-udviklerværktøj kaldet Android Studio kan man dog stadig få adgang til udbredelsen af de forskellige Android-versioner, da det er vigtig information for udviklere af apps.

Og så alligevel ikke helt, for i de nyeste tal fra Google er Android 11 slet ikke at finde. Det fremgår ikke, hvornår tallene er fra, så det er meget muligt, at der blot er en vis forsinkelse i tallene. Vi ved, at Android 11 er rullet ud til en del smartphones, men der er stadig mange mobiler, som ikke har set skyggen af Android 11.

Forrige version, Android 10, er dog med i statistikken. Et meget sandsynligt scenarie er, at Android 11 vil rulle ud i samme tempo som Android 10, så lad os i stedet se på, hvor Android 11 vil være om et års tid.

Android 10 blev udgivet i sin færdige udgave i september 2019. I skrivende stund kører denne Android-version på kun 8,2 % af alle aktive Android-mobiler. Android 11 blev også udgivet i september – bare i 2020, så når vi gør status om et års tid, vil Android 11 formentlig ligge i samme leje.

Det er med andre ord ikke synderligt imponerende, når man ser på, at Apple kun skulle bruge et halvt år på at få rullet iOS 14 ud til hele 80 % af samtlige iPhones.

Ja, markedet for Android-mobiler er fuldstændig anderledes end for iPhones. Men et firma som Microsoft har med Windows 10 demonstreret, at man sagtens kan udrulle software til hundredvis, måske tusindvis, af forskellige produkter i et noget hurtigere tempo, end tilfældet er med Android.

Google ser ud til at arbejde på flere tiltag, som skal gøre det endnu lettere at opdatere Android-mobiler. Blandt andet det såkaldte Project Mainline, som du kan læse mere om hos XDA-developers her.

Læs også: Google annoncerer Android 12 preview 1: Her er nyhederne

Sidste tilføjelse til sagen

Der blev pustet nyt liv i tematikken. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 1/3/2021 gik vi videre med sagen iPhone 13 bliver måske dyrere – får op til 1 TB lagerplads – Du kan læse det videre forløb her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .