I år er det slut med langsomme Android-opdateringer

Takket være det såkaldte Project Treble vil mange Android-smartphones modtage den endelige udgave af Android P op til tre måneder tidligere end normalt.

I år er det slut med langsomme Android-opdateringer

Hver gang en ny Android-version er blevet lanceret, har det altid været et stort samtaleemne, at det tager adskillige måneder, ja endda helt op til et år, før mange andre smartphoneproducenter end Google ruller softwaren ud til deres smartphones.

Men når Android P ruller ud til smartphones i løbet af efteråret, vil det gå meget hurtigere, end det nogensinde har gjort før. I år får vi nemlig resultaterne at se af det arbejde, der blev gjort i sidste års Android Oreo-version. Her blev der nemlig foretaget radikale ændringer i Androids kildekode, som kort fortalt vil gøre det markant nemmere for smartphoneproducenter at opdatere deres telefoner. Derudover vil telefonerne i teorien også kunne holdes opdateret i mange flere år.

Læs også: Google lancerer Android P Beta: Her er nyhederne

I alle nye telefoner, som er lanceret med Android 8.0 Oreo, er det et krav, at de understøtter de førnævnte Project Treble-ændringer. Derfor vil mange telefoner også modtage den færdige udgave af Android P langt hurtigere, end det er set med tidligere softwareopdateringer. Det oplyser chipproducenten Qualcomm i en pressemeddelelse.

Ventetiden reduceret med op til tre måneder

Ifølge Qualcomm vil enheder med visse processorer modtage opdateringen til Android P helt op til 12 uger – altså tre måneder – tidligere end det har været tilfældet med tidligere Android-versioner. Allerede da Google udgav Android P Beta i tirsdags, var softwaren klar til 8 andre smartphones ud over Googles egne Pixel-smartphones – og det er netop på grund af Project Treble.

Læs også: Android P Beta kan downloades til 8 nye smartphones

Det er dog ikke alle smartphones, som er lanceret med Android 8.0 Oreo ud af boksen, som også vil modtage Android P op til tre måneder tidligere. Qualcomm oplyser, at det på nuværende tidspunkt kun er processorerne Snapdragon 845, 660 og 636, der er optimeret til at spille sammen med de mange ændringer, der er foretaget i Androids kildekode. Om gennembruddet, fristes man nærmest til at kalde det, oplyser Qualcomm:

”Qualcomm Technologies’ førerposition inden for mobilverdenen gør det muligt for Google at forbedre hastigheden for dets forløb for systemopgraderinger og for smartphoneproducenter at rulle de seneste softwareforbedringer ud til forbrugere endnu hurtigere end tidligere Android-udgivelser.”

Dermed er der altså udsigt til, at den færdige udgave af Android P vil rulle ud til mange flere langt hurtigere end med tidligere Android-versioner. Typisk ses det, at nye Android-versioner ikke opnår meget mere end et par procent i markedsandele på tværs af Android-versioner selv efter mange måneder. Der skulle eksempelvis gå hele ni måneder, før Android 8.0 og 8.1 Oreo tilsammen opnåede en andel på blot 5,7 %. Men med Project Treble er der altså ikke længere nogen undskyldning for ikke at rulle softwaren ud inden for meget kort tid efter Google.