Adobe Acrobat udstyres med AI til opsummeringer

Adobe eksperimenterer med Gemini Nano for at forbedre sit Acrobat AI-assistentværktøj. Med AI kan Adobe Acrobat lave opsumeringer af tekst og mere.

Adobe Acrobat udstyres med AI til opsummeringer

Ifølge Google er Adobe ved at teste understøttelse af Gemini Nano i Acrobat. Adobe Acrobat kan måske bruge Googles mobile AI – Gemini Nano – til at drive generative AI-funktioner på enheden. Det skal gøre det muligt f.eks. at lave opsummeringer, som er en del af Acrobat AI Assistant-værktøjet.

Andre apps som Patreon og Grammarly arbejder også på at tilføje Gemini-Nano-drevne AI-funktioner til deres apps.

Generativ AI er nok dette årtis hotteste trend inden for teknologi, og der er ingen tegn på, at det ændrer sig i nærmeste fremtid. Tværtimod. Så sent som i sidste uge brugte Google størstedelen af sin Google I/O 2024 keynote på at fortælle om virksomhedens fremskridt inden for AI.

Virksomheden fokuserede selvfølgelig mest på at vise sine egne AI-produkter frem, men der var også tid til at nævne udviklingen hos Googles partnere. F.eks. teasede Google for en ny oplevelse med Acrobat AI Assistant, som er Adobes pakke af generative AI-funktioner i Acrobat og Reader. Det er tilsyneladende funktioner, der drives af Gemini Nano.

Se også: Google integrerer Gmail, Maps og YouTube i AI-chatbotten Gemini

Få svar på spørgsmål om dine dokumenter

På Google I/O viste en kort teaser, hvordan Adobe Acrobat vil bruge Gemini Nano til at opsummere dokumenter og lade brugerne stille spørgsmål om dem. I videoen, som Google afspillede, kommer Adobes AI-assistent med en opsummering af et PDF-dokument.

Demoen viser en ”svævende” AI Assistant-knap, som, når man trykker på den, genererer en kort oversigt over dokumentet. Under oversigten vises nogle automatisk genererede opfølgningsspørgsmål, som brugeren kan trykke på, men der er også et tekstfelt, hvor brugeren kan stille spørgsmål om dokumentet.

Det er uklart, hvor meget af denne oplevelse der vil blive drevet af Gemini Nano på enheden i forhold til en anden model i skyen. AI-assistenten i Adobe Acrobat er ikke ny, men den behandler i øjeblikket dokumenter udelukkende i skyen.

Mindre modeller som Gemini Nano kan ikke håndtere superlange PDF-dokumenter, som Gemini 1.5 Pro kan, men de burde være i stand til at håndtere kortere dokumenter. Det nøjagtige antal ord og sider i den PDF, der blev brugt i demoen, blev ikke afsløret, men dokumentet så ud til at være på lidt over 20 sider. Det er dog muligt, at demoen ikke var repræsentativ for de faktiske funktioner på enheden i den kommende opdatering af AI-assistenten, så vi må vente og se, hvordan det går, når den ruller ud.

Se også: Test og bedømmelser af nyeste smartphones

Hvad er Gemini?

Gemini er Googles Large Language Model (LLM) og AI-chatbot. Oprindeligt hed Googles AI Bard, og vi er godt nok gladere for det nye navn. Tidligere på året annoncerede Google flere versioner af  Gemini: Nano, Pro og Ultra.

Gemini Nano er den mindste og mindst indviklede af de tre modeller. Derfor kan den køre på mobile enheder som Google Pixel 8 Pro og Samsung Galaxy S24-serien. Gemini Nano ikke er egnet til tunge og krævende opgaver som at drive en AI-chatbot. Men den nuværende version kan godt klare behandling af små til mellemstore tekstblokke for at give resuméer eller foreslå svar.

Det er derfor, Google bruger den til at drive funktioner som opsummering i Pixel-telefonernes stemmeoptager-appens eller Gboards smarte svar i forskellige besked-apps. Samsung bruger også Gemini Nano til at drive nogle af sine Galaxy AI-funktioner på enheden.

Se også: Musk: AI er klogere end mennesker allerede i 2025

Opgraderinger på vej til Gemini Nano

Google forventes snart at være klar til at lancere en mere kraftfuld version af Gemini Nano. Den kommende Gemini Nano med multimodalitet forventes at dukke op i Googles kommende Pixel 9-serie. Den nye model forventes at understøtte lyd- og billedbehandling. Det er uklart, om Adobe, Patreon og Grammarly har planer om at gøre brug af den opgraderede model.

Læs også: Apple kommer med banebrydende AI-nyheder i år

AI er en gamechanger

Der er ingen tvivl om, at Google, OpenAI og alle de andre virksomheder bag kunstig intelligens har det helt store checkhæfte fremme, når det gælder research og udvikling af deres AI. Vi kan nærmest kun undervurdere, hvilken betydning AI vil få på lang sigt. Men der er ingen tvivl om, at virksomhederne kan tjene enorme summer ved at være forrest i AI-ræset.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud