Google integrerer Gmail, Maps og YouTube i AI-chatbotten Gemini

Googles chatbot Gemini kan fremover hjælpe dig med at planlægge, opsummere og holde styr på e-mails og andet indhold fra Google-apps og tjenester som Gmail, Docs, YouTube og Maps.

Google integrerer Gmail, Maps og YouTube i AI-chatbotten Gemini

Googles chatbot, Gemini, får en større opdatering, der gør den i stand til at tale direkte sammen med en række af danskernes mest populære tjenester: Gmail, YouTube, Maps og Docs.

Se også: ChatGPT gemmer din historik

Skræddersyede chats med hjælp fra Googles tjenester

Google skriver selv, at man kan bede Gemini om hjælp, når man for eksempel planlægger en ferie til Mallorca. Her kan man bede Gemini om at finde en bestemt korrespondance om turen i sin Gmail-indbakke og opsummere detaljerne.

Derefter kan man spørge til flyruter og hoteller til bestemte datoer, følge direkte op med at spørge til de mest oplagte vandreruter på øen og finde YouTube-videoer med tips til de bedste seværdigheder og aktiviteter. Ifølge Google kan Gemini klare det hele i én enkelt samtale.

Funktionen har været tilgængelig på engelsk i et stykke tid, men fra i dag er tjeneste rullet ud til 40 nye sprog, herunder dansk. Det er valgfrit, om man vil give Gemini adgang til at hente informationer fra øvrige Google-apps, blandt andet med personligt indhold. Første gang man prøver at søge i eksempelvis Gmail, bliver man bedt om at tilknytte sin Google Workspace-konto til Gemini.

Se også: Nye AI-funktioner klar i Google Maps

Lettere adgang til Gemini

I forbindelse med opdateringen har Google tilføjet en ny måde at tilgå Gemini på. Fremover kan man få adgang direkte fra sin Chrome-browser ved blot at skrive @gemini efterfulgt af sin prompt i Chrome-adresselinjen.

Funktionen er ikke tilgængelig i skrivende stund, men ifølge Google bliver den rullet ud til computere i løbet af ugen. Funktionen vil endnu ikke være tilgængelig på mobil.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Stor fordel for Google og Gemini

Der er ingen tvivl om, at der er pres på de forskellige udbydere af kunstig intelligens. Der er rift om kundernes gunst, og ved at tilbyde en tættere integration af Gemini i sine øvrige tjenester kan Google få en fordel i forhold til ChatGPT.

ChatGPT er stadig meget populær og har høj synlighed. De annoncerede for nylig, at ChatGPT nu vil kunne huske detaljer om brugeren. Det skal gøre den bedre til at levere svar og løsninger, der passer til brugerens behov. Men det kræver, at brugere indtaster eller indtaler de personlige oplysninger i ChatGPT. Det tager tid, og der skal sandsynligvis indtastes en del informationer for at gøre svarene rigtig skræddersyede.

Den udfordring kommer Googles Gemini helt udenom. Ved at få adgang til brugernes Workspace får Gemini også adgang til alle informationer, der ligger gemt i Gmail, videoer, geografisk historik og så videre. Her vil Gemini kunne høste enorme mængder af brugerinformationer, og dermed slår Google to fluer med et smæk.

Tiltaget vil give Gemini en stor indsigt i hver bruger, så det bliver lettere at tilpasse svar og løsninger til brugerens behov. Samtidig får Gemini også adgang til store mængder af data, som kan bruges til at træne den kunstige intelligens yderligere.

Med de nye søgemuligheder og funktioner i Gemini får Google altså en stor fordel, når det gælder videreudviklingen af Gemini.

Se også: Musk: AI er klogere end mennesker allerede i 2025