Apple kommer med banebrydende AI-nyheder i år

Apple har med vilje taget sig god tid til at implementere AI, men nu afslører Tim Cook, at der er store nyheder i vente i år.

Apple kommer med banebrydende AI-nyheder i år

Apples direktør Tim Cook har under virksomhedens årlige aktionærmøde oplyst, at Apple vil komme med skelsættende AI-nyt i år. Aktionærmødet fandt sted i samme uge, som virksomheden angiveligt skrottede sin årtier lange planer til flere milliarder dollar om at bygge en elbil.

Nogle af medarbejderne på Apples elbilprojekt er ifølge flere medier blevet omplaceret til at arbejde på forskellige generativ AI-projekter.

Læs også: Google vil træne AI-modeller på Reddit-brugeres indhold

Apple har været langsomme til at implementere AI – med vilje

Apple har, i modsætning til mange af sine Big Tech-rivaler, været langsomme til at investere i – og implementere – generativ AI.

Under virksomhedens præsentation af det seneste kvartalsregnskabs sagde Tim Cook, at Apple arbejdede internt med generativ AI, men at det tog en langsommere og mere bevidst tilgang til kundevendte inkarnationer af teknologien.

Faktisk har Apple kun kortvarigt nævnt generativ AI på deres seneste pressekonferencer og annonceringer, for eksempel da selskabet introducerede nye autokorrektur- og tekstforudsigelsesfunktioner i iOS sidste efterår.

Mark Gurman fra Bloomberg oplyser, at Apple planlægger at opgradere Siri og det indbyggede Spotlight-søgeværktøj i iOS med generativ AI-funktioner med det formål at gøre begge dele i stand til at besvare mere komplekse forespørgsler og håndtere sofistikerede samtaler med flere deltagere.

Det siges også, at Apple undersøger AI-drevne funktioner, så brugerne automatisk kan generere præsentationer i Keynote og playlister i Apple Music. Det vil også være muligt at få generativ AI-drevne kodeforslag i Xcode, som er Apples appudviklingsplatform.

Nogle af disse – eller ingen af dem – kan komme med i de næste versioner af iOS, macOS og iPadOS, som forventes at blive fremvist ved Apples næste WWDC-event til sommer.

Se også: Priser og tilbud på iPhones

Øget fokus på AI

Et tegn på Apples øgede fokus på generativ AI er, at virksomhedens ingeniører har været med til at skabe et stigende antal generativ AI-relaterede patenter og tekniske dokumenter. Et af dem beskriver et system, der kan generere animerede 3D-avatarer ud fra korte videoer. Et andet beskriver værktøjet Keyframer, der kan animere stillbilleder.

Apple har også offentliggjort en række open source-modeller og værktøjer til udvikling af generativ AI-drevet software i de seneste måneder.

Ferret, der blev udgivet i oktober, er en chatbot, der er bygget oven på den eksisterende open source-model Vicuna. MGIE, der blev udgivet tidligere i år, er en model, der kan ændre billeder baseret på naturlige sprogkommandoer.

Bloomberg rapporterede i oktober, at Apple investerede én milliard dollar om året i generativ AI – for eksempel i tiltag som en sprogmodel kaldet Ajax og en intern chatbot kendt som Apple GPT – og potentielt endda ny hardware.

Der går rygter om, at de kommende iPhone 16-modeller vil få en “betydeligt” opgraderet Neural Engine, som er Apples egen AI-chip til at accelerere AI-databehandling.

Læs også: Deutsche Telekom fremviser appløs AI-smartphone