Android 12 understøtter kloning i visse apps

Android 12 kommer med kloningsfunktion af apps, så man kan være logget ind på samme tjeneste på samme tid med to konti.

Android 12 understøtter kloning i visse apps

Android 12 er allerede officiel, men der kommer stadig nye detaljer om styresystemet via det officielle Android 12 Compatibility Definition Document (CDD. Her får vi for eksempel at vide, at Pixel-ejere får en ny kloningsfunktion til visse medfølgende apps. På den måde kan brugeren have separate versioner af samme app, for eksempel en chatapp.

Android 12 får kloningsfunktion af apps

En lidt mere detaljeret beskrivelse får vi fra Mishaal Rahman, der forklarer, at på Pixel-telefonerne kan man have den samme app i flere versioner, uden at skulle have flere profiler i telefonen.

Google CDD-dokument beskriver funktionen således: “en brugerprofiltype, der bruges til at køre en anden instans af en ellers enkelt brugerapp (f.eks. messenger)”.

Se også: Priser på de bedste Android-telefoner

Lettere af adskille privatliv og arbejdsliv

Det kan være smart med en sådan en kloningsfunktion, der gør det muligt at logge ind på to Facebook-konti samtidig uden at skulle skifte mellem dem hele tiden. På den måde kan man lettere holde arbejdsliv og privatliv adskilt. Når man kloner en app, så vises to ikoner for den samme app på startskærmen, så man kan logge ind på ens separate konti samtidig.

Kun den primære bruger kan klone profiler. Vi ved dog endnu ikke, hvilke apps funktionen kommer til at fungere med. Se, hvilke telefoner der får Android 12.

Se også: Nyheder om Android 12