Apple annoncerer iPadOS 18 med AI og lommeregner

WWDC 2024 gav os et kig på et par kommende iPad-funktioner. I iPadOS 18 bliver det lettere at tilpasse hjemmeskærmen til din personlige stil.

Apple annoncerer iPadOS 18 med AI og lommeregner

Under sin WWDC 2024-keynote gav Apple et kig på det kommende iPadOS 18, hvor vi fik et lille indtryk af den nyeste version af iPad-softwaren. Den kommende softwareopdatering får selvfølgelig masser af AI-funktioner som ChatGPT til Siri samt nye tilpasningsmuligheder. Læs mere om Apple Intelligence.

iPad får endelig en lommeregner!

Noget, som mange har undret sig over i de 14 år, som iPad har eksisteret, er fraværet af en lommeregner. Men det gør Apple nu noget ved.

iPadOS 18 introducerer en en indbygget lommeregner til Apples tablets. Det betyder, at iPad-brugere ikke længere behøver at downloade tredjepartsapps, som ofte er fyldt med reklamer og sjældent optimeret til iPad’ens større formfaktor for at udføre simple udregninger.

På overfladen ligner appen meget lommeregneren fra iOS, men den understøtter også Apple Pencil, så du kan skrive ligninger ned, og straks løser appen lommeregneren dem takket være en funktion, som Apple kalder Math Notes.

Se også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Personlig hjemmekærm med iPadOS 18

 

Den kommende softwareopdatering introducerer også den nyligt omtalte “Adgangskoder”-app samt et par nye iOS 18-funktioner. Disse omfatter nye måder at personliggøre din hjemmeskærm på og integration af tredjepartsapps i Kontrolcenter samt funktioner som en mørk tilstand for appikoner.

Den kommende OS-opdatering introducerer også nye iMessage-funktioner såsom muligheden for at planlægge beskeder og bruge en Tapback-reaktion med en hvilken som helst emoji samt nye privatlivsindstillinger som muligheden for at skjule apps.

Se også: iOS 18: Disse iPhones kan ikke trække alle AI-funktioner

Nye AI-funktioner vil opsummere og korrekturlæse tekster

Andre nye funktioner omfatter en ny skærmdelingsfunktion i SharePlay, som giver dig mulighed for at fjernstyre en anden persons iPad, en nydesignet Indstillinger-app, store forbedringer i Fotos og en flytbar fane, der kan tilpasses, og som gør det nemmere at navigere i apps.

Se også: Elon Musk vil forbyde iPhones med ChatGPT indbygget i iOS 18

Apple Pencil kan løse ligninger, efter at du har skrevet dem

Den nye lommeregner fungerer også med Apple Pencil, så du kan løse ligninger, efter at have skrevet dem med pennen. Apple introducerer også Smart Script, som er en funktion i Noter-appen, der forbedrer tekstens udseende, mens du skriver, ved hjælp af maskinlæring.

Den er også i stand til at genskabe din egen håndskriftstil samt at korrekturlæse din tekst. Den kan også ændre en tekst, så den kommer til at matche din skrivestil.

Se også: Her er alle nyhederne i Apples iOS 18

Image Playground skaber billeder direkte i dine apps

Softwareopdateringen til iPadOS 18 bringer også masser af AI-drevne funktioner til Apples iPads. Apple-brugere vil kunne bruge ChatGPT via Siri uden en konto, og du vil snart kunne oprette dine egne brugerdefinerede emojis og billeder.

Siri kan nu også besvare flere spørgsmål og udføre specifikke opgaver i og på tværs af apps – lige fra korrekturlæsning til opsummering af tekst. Apple introducerer også en ny tilgængelighedsfunktion, som giver personer med fysiske handicap mulighed for at styre deres enheder blot med øjnene.

Får min iPad iPadOS 18? Disse iPads får opdateringen

Herunder kan du se, hvilke iPads der bliver opdateret til iPadOS 18:

  • iPad Pro (M4)
  • iPad Pro 12.9″ (3. generation og nyere)
  • iPad Pro 11″ (1. generation og nyere)
  • iPad Air (M2)
  • iPad Air (3. generation og nyere)
  • iPad (7. generation og nyere)
  • iPad mini (5. generation og nyere)

Ligesom de foregående år kan man allerede nu downloade en udviklerbeta af iPadOS 18, men det kræver, at man betaler 99 dollar for en udviklerkonto. Softwaren er formentlig også ustabil, så det anbefales at vente til juli måned, hvor Apple udgiver den første offentlige betaudgave af iPadOS 18.

Den endelige udgave af iPadOS 18 ventes at rulle ud til kompatible iPads i september 2024.

Galleri: Se det nye iPadOS 18

Se billeder af det nye iPadOS 18 nedenfor:

Se også: De absolut bedste iPhones