Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne

Apple har netop løftet sløret for iOS 18 ved dette års WWDC. Se alle de største nyheder, der kommer til din iPhone senere i år.

Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne

Apple har netop løftet sløret for iOS 18 ved WWDC 2024.

Det er kunstig intelligens, som er det helt store trækplaster ved dette års WWDC, som har fået navnet ”Apple Intelligence”. Der er dog også blevet plads til andre store nyheder i iOS 18.

Se alle de store nyheder i iOS 18 nedenfor:

Se også: Priser og tilbud på iPhones

Masser af AI-funktioner med Apple Intelligence

De største iOS 18-nyheder er Apple Intelligence – Apples samlebetegnelse for en masse nye AI-funktioner rundt omkring i styresystemet i iOS 18.

Apple Intelligence introducerer blandt andet en kraftigt forbedret Siri med adgang til ChatGPT, Genmoji og Image Playground. Læs meget mere om AI-nyhederne i iOS 18.

Placer ikoner og widgets frit på hjemmeskærmen

Med det nye iOS 18-styresystem til iPhone bliver det muligt at flytte ikonerne på hjemmeskærmen hvorhen du ønsker.

Blandt nyhederne er muligheden for at flytte ikoner og widgets, så de passer bedre til din baggrund på hjemmeskærmen.

Det er også muligt at ændre farverne på ikonerne, ligesom baggrunden på ikonerne bliver mørke, hvis man har “Mørkt tema” ved solnedgang aktiveret.

Stort fokus på privatliv i iOS 18

Apple har også vægtet privatliv højt i den kommende iOS 18 opdatering. Her vil det nu være muligt at låse enkelte apps, så der skal bruges FaceID eller adgangsgode for at åbne de valgte apps.

Det vil også blive muligt at gemme apps, hvis du ønsker at holde enkelte apps skjulte for nysgerrige sjæle.

En anden nyhed, som relaterer sig til privatlivet, er muligheden for at kunne vælge individuelle kontakter, som du ønsker at give apps adgang til. Hidtil har det været ”alt eller intet”.

Tilpas Kontrolcenter på din iPhone

I den nye iOS 18-opdatering vil det blive muligt at tilpasse Kontrolcenter.

Hvis du stryger fra øverst til højre, som du plejer, kommer dit Kontrolcenter frem. Du kan nu stryge gennem flere grupper af kontrolelementer, f.eks. til medieafspilning. Eller du kan se alle dine hjemmekontroller på én side.

iOS 18 understøtter nu RCS

Apple bekræftede også ved WWDC, at iOS 18 understøtter den fælles beskedstandard RCS, som er SMS-teknologiens afløser.

RCS vil erstatte SMS som standard beskedteknologi, når iPhone-brugere skriver med Android-brugere. Det sikrer høj billedkvalitet, når man sender billeder og videoer, bedre gruppechats og andre smarte funktioner.

Der har været skrevet meget om RCS på iOS. Det kan du læse mere om her.

AI-emojis, planlagte beskeder og tekstformatering

Andre vigtige iOS-elementer som Beskeder og Mail får også lidt kærlighed. Beskeder har fået nye tapbacks (de reaktioner, du kan anvende på indgående beskeder) med farverige ikoner. Du kan også reagere med en hvilken som helst emoji genereret via AI. I Beskeder kan man også planlægge beskeder, så de bliver sendt på et foruddefineret tidspunkt.

Apple har også tilføjet mange flere formateringsmuligheder til Beskeder, for eksempel gennemstregning, understregning af tekst og fed tekst.

Send beskeder via satellit

Som noget nyt vil det med iOS 18 også blive muligt for brugere af iPhone 14 og nyere at sende beskeder via satellit.

Det kan være brugbart, hvis man befinder sig et sted uden netværksdækning. Denne funktion er dog kun tilgængelig sammen med eksisterende satellitfunktioner for brugere i USA.

Fotos får “største opdatering nogensinde”

Apple fremviste her til aften en redesignet version af appen Fotos, som vil organisere alle dine fotos omkring mindeværdige øjeblikke som rejser og begivenheder.

Apple beskrev ændringerne som den “største opdatering nogensinde” til Fotos. Den nye version af appen vil droppe det nuværende layout med faner i Fotos til fordel for en enkelt skærm, hvor du kan se alle dine fotos, album og minder på ét sted.

Den velkendte gittervisning af alle dine billeder vil være øverst i appen med intelligent organiserede “samlinger” nedenunder. Der er også en ny filterknap, så du kan lede efter bestemte typer billeder eller nemt frasortere skærmbilleder.

Apple gør også appen smartere med de nye samlinger, som sorterer dine billeder i albumlignende visninger baseret på f.eks. de seneste rejser og de mennesker, du tilbringer mest tid sammen med. Appen kan også tilpasses mere med muligheden for at fastgøre album til en dedikeret del af appen.

Stor opdatering af Hjem-appen

Apple har også annonceret softwareopdateringer til sine Hjem-produkter, der sætter turbo på underholdningen og gør tingene nemmere i det daglige.

Hjem-appen får nye funktioner i iOS 18 såsom gæsteadgang og håndfri adgang med nøgler til hjemmet, så det bliver nemt og sikkert at låse døren op.

Send penge med Apple Wallet

Wallet får en praktisk ny funktion, som gør det muligt at sende kontanter uden at skulle udveksle personlige oplysninger.

Det eneste, du skal gøre, er at trykke dine telefoner sammen. Det kan være praktisk, når du skal dele regningen efter en middag med et nyt bekendtskab, hvis oplysninger du endnu ikke har kopieret fra deres visitkort til din telefon.

Funktionen kræver dog Apple Cash, som ikke er tilgængelig i Danmark.

Nemmere adgang til gemte passwords

En anden velkommen ændring er introduktionen af en dedikeret password-app kaldet Adgangskoder. Den vil fungere på tværs af iOS, iPadOS, visionOS og macOS og gøre det nemmere at finde gemte adgangskoder, loginnøgler, Wi-Fi-adgangskoder og bekræftelses­koder fra iCloud Keychain. Appen Adgangskoder advarer også om usikre adgangskoder.

Endnu bedre er det, at der også vil være Windows-understøttelse via iCloud for Windows-appen. Forhåbentlig vil det gøre det lettere for alle at bruge en adgangskodeadministrator og have unikke adgangskoder til hver enkelt konto – noget, vi stærkt anbefaler.

Spilfunktion kommer til iPhone

Andre steder bringer Apple Spilfunktion til iPhone.

Det har til formål at øge ydeevnen ved at minimere baggrundsaktivitet, mens controllere og AirPods skulle være mere responsive.

iOS 18 kan downloades allerede nu

En udviklerbeta af iOS 18 er tilgængelig i dag, og en offentlig version udkommer i juli. Som altid vil iOS 18 blive udrullet til alle kvalificerede iPhones til efteråret.

Læs mere om, hvilke telefoner der understøtter iOS 18, og hvordan du får iOS 18 på din iPhone allerede nu.

Artiklen opdateres …