Apple ophæver blokering af Epic Games

Epic Games vil alligevel få lov til at åbne sin iOS-appbutik i EU. Spiludgiveren fik ellers sin udviklerlicens inddraget af Apple tidligere på ugen.

Apple ophæver blokering af Epic Games

I en opdatering på sin hjemmeside skriver spilfirmaet Epic Games, at Apple har “forpligtet sig over for Europa-Kommissionen til at genetablere vores udviklerkonto.” Virksomheden “fortsætter nu som planlagt med at lancere Epic Games Store og bringe Fortnite tilbage til iOS i Europa.”

Læs også: Apple forhindrer Epic Games i at oprette egen appbutik til iOS

Apple: Epic har lovet at følge reglerne

Apple bekræftede beslutningen i en e-mail til The Verge.

“Efter samtaler med Epic har de forpligtet sig til at følge reglerne, herunder vores regler omhandlende EU’s forordning om digitale markeder,” siger Fred Sainz, der er talsmand for Apple.

“Som et resultat har Epic Sweden AB fået lov til at underskrive udvikleraftalen igen og er blevet accepteret i det såkaldte Apple Developer Program,” tilføjer han.

Europa-Kommissionen tager æren for genindførelsen af Epics udviklerlicens. I et indlæg på X siger kommissær Thierry Breton, at han “med tilfredshed noterer sig, at Apple efter vores henvendelser besluttede at trække beslutningen om at udelukke Epic tilbage.”

Onsdag sidste uge fortalte Epic Games, at Apple havde annulleret deres udviklerlicens, efter Fortnite blev fjernet fra App Store i 2020. Apple begrundede beslutningen med Epic Games CEO Tim Sweeney, som har været kritisk over for Apple i offentligheden. Han kaldte Apples ændringer som følge af den nye forordning fra EU for “hot garbage”.

EU’s tilsynsmyndigheder begyndte kort efter at undersøge, hvorfor Apple forbød Epic Games i at have en udviklerkonto, og om Apple overholdt de nye regler.

Epic Games ser det som en sejr

“Forordningen gennemgik sin første store udfordring, da Apple forbød Epic Games Sweden at konkurrere med App Store, og forordningen har lige vundet sin første store sejr,” skriver Tim Sweeney i et indlæg på X. Han tilføjer:

“Efter en hurtig undersøgelse fra Europa-Kommissionen meddelte Apple Kommissionen og Epic Games, at de ville give efter og genoprette vores adgang til at bringe Fortnite tilbage og lancere Epic Games Store i Europa i henhold til forordningen.”

EU’s forordning trådte officielt i kraft i onsdags og tillader alternative appbutikker og betalingsmuligheder på iOS. Du kan fortsætte med at bruge tredjepartsapps, mens du er uden for EU, men forvent ikke at kunne opdatere dem, hvis du rejser i for lang tid.

Apple har gennem det seneste stykke tid kæmpet hårdt imod nye tiltag fra EU. Igennem tiden har det blandt andet betydet, at Apple har været nødt til at skifte til USB-C-port, og senest har EU altså krævet mere åbenhed i iOS-systemet.

Læs også: Apples ændringer i iOS er en hån af nye EU-regler