Appbutikker i iOS virker kun i 30 dage, hvis du forlader EU

Hvis du tager din iPhone med uden for EU i en måned, afbryder Apple adgangen til at opdatere apps, der er downloadet fra andre appbutikker end App Store.

Appbutikker i iOS virker kun i 30 dage, hvis du forlader EU

Hvis du rejser uden for EU’s grænser i mere end 30 dage, kommer du ikke til at kunne opdatere apps, der er installeret fra tredjepartsbutikker, før du kommer tilbage til EU igen.

Læs også: Apples ændringer i iOS er en hån af nye EU-regler

Kan blive besværligt at opdatere apps

I en opdatering af sin supportside oplyser Apple, at du stadig kan bruge applikationerne downloadet fra de alternative appbutikker under en længere rejse, men hvis du ønsker at opdatere dem, skal du tilbage til EU’s grænser, før det er muligt efter et længere ophold uden for EU.

Kort efter at EU’s forordning om digitale markeder (DMA) trådte i kraft 6. marts opdagede brugere en supportside fra Apple, hvor der stod, at brugerne ”mister adgang til visse funktioner,” når de opholder sig uden for EU ”på kortere rejser.” Men nu har Apple specificeret denne politik yderligere ved at nævne en bestemt tidsperiode på 30 dage. Det kan med andre ord blive besværligt for dem, der rejser meget.

Det betyder ikke, at du ikke kan bruge appsene fra de alternative appbutikker. Er appen allerede installeret, kan den stadig bruges. En række appudviklere er allerede i gang med at lancere tredjepartsbutikker, inklusive butikken Mobivention med erhvervsrelaterede apps, samt MacPaw Setapp. Epic Games kommer muligvis ikke til at kunne lancere den spilbutik, som de har haft planer om, for Apple har trukket spiludviklerens udviklerlicens tilbage med årsagen, at Epic er ”beviseligt utroværdige.”

Se også: Priser og tilbud på iPhones

Apples opdatering om tilgængelighed:

“For at afspejle ændringerne i Digital Markets Act kan brugere i EU installere alternative appmarkedspladser og installere apps, der tilbydes via alternative appmarkedspladser, i iOS 17.4 eller nyere. Landet eller området for dit Apple-id skal være indstillet til et af landene eller områderne i EU, og du skal fysisk befinde dig i EU.

Hvorvidt din enhed er berettiget til alternative appmarkedspladser, bestemmes af behandling på enheden, og der sendes kun en indikation for berettigelse til Apple. For at beskytte din anonymitet indsamler Apple ikke din enheds lokalitet.

Hvis du forlader EU, kan du fortsætte med at åbne og bruge apps fra alternative appmarkedspladser, som du tidligere har installeret. Alternative appmarkedspladser kan fortsætte med at opdatere disse apps i op til 30 dage, efter at du har forladt EU, og du kan fortsætte med at bruge alternative appmarkedspladser til at administrere tidligere installerede apps. Du skal dog være i EU for at installere alternative appmarkedspladser og nye apps fra alternative appmarkedspladser.”

Læs også: EU advarer Apple midt i en strid med Epic Games