Apple udgiver iOS 17.5 – her er alle nyhederne

Apple har udgivet iOS 17.5, som introducerer muligheden for at downloade iOS-apps fra hjemmesider i EU. Læs mere om nyhederne og se, hvilke iPhones der får opdateringen.

Apple udgiver iOS 17.5 – her er alle nyhederne

Apple har udgivet iOS 17.5 og iPadOS 17.5, som er en stor opdatering til iOS 17 og iPadOS 17, der kom ud i september sidste år.

Opdateringerne til version 17.5 kommer mere end to måneder efter lanceringen af iOS 17.4 og iPadOS 17.4.

Se også: Bedste pris på brugt iPhone 15 finder du her 

Sådan får du iOS 17.5

For at få iOS 17.5 og iPadOS 17.5 på din iPhone eller iPad skal du gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering. Opdateringen er tilgængelig til følgende enheder:

Her er nyhederne i iOS 17.5

I denne artikel har vi samlet alt det nye i iOS 17.5.

Download apps fra hjemmesider

iOS 17.5 understøtter muligheden for, at udviklere kan distribuere iOS-apps via hjemmesider, ligesom man er vant til at downloade et program på en computer via sin webbrowser – dog kun i EU.

iPhone-brugere kan altså med iOS 17.5 nu downloade iOS-apps fra understøttede hjemmesider uden at bruge App Store.

Ligesom med ændringerne i iOS 17.4, der tilføjede alternative appbutikker, er denne funktionalitet begrænset til iPhone og kan kun bruges i EU. Udviklere skal være medlem af Apple Developer Program i to sammenhængende år eller mere og skal have mere end en million installationer på iOS i det foregående år for at kunne tilbyde en app til download via hjemmesider.

Alle apps, der downloades fra hjemmesider til iPhones, skal gennem Apples notariseringsproces, og selv om der ikke skal betales nogen provision til Apple, opkræver Apple et såkaldt kerneteknologigebyr på 0,50 euro. Selv om muligheden foreløbig kun er tilgængelig på iPhone, vil Apple bringe den samme funktionalitet til iPad senere på året.

Apple News+

Apple News+ har nu en offlinetilstand, der giver adgang til Today-feedet og News+-fanen, selv uden forbindelse til mobilnet eller Wi-Fi.

Apple News+ indeholder et nyt dagligt ordspil kaldet Quartiles. Spillet kræver, at spillerne kombinerer fliser for at danne ord og optjene point. Quartiles er begrænset til brugere, der har et betalt Apple News+-abonnement.

Resultattavlen i Apple News+ Puzzles indeholder nye spillerdata for krydsord, minikrydsord og kvartiler. Spillerne kan se deres statistik og striber over tid.

Advarer om andre Bluetooth-trackere end AirTag

iOS 17.5 tilføjer understøttelse af Bluetooth-trackere fra tredjeparter – en funktion, som Apple har arbejdet på siden sidste år.

Apple og Google udviklede en løsning på tværs af deres platforme til at advare brugere om, at de bliver sporet af en Bluetooth-tracker. Som noget nyt giver iOS 17.5 iPhone-brugere besked, når andre Bluetooth-trackere end AirTags er i nærheden. Tidligere var det kun AirTags, der blev advaret om.

I Apples udgivelsesnoter står der, at registrering af sporing på tværs af platforme er designet til at give brugerne besked, hvis en kompatibel Bluetooth-tracker, som de ikke ejer, bevæger sig sammen med dem, uanset hvilket operativsystem enheden er parret med.

Google lancerede sit Android-baserede Find My Device-netværk i april samtidig med den første udrulning af registrering af sporing på tværs af platforme.

Reparationstilstand

iOS 17.5 introducerer en ny reparationsindstilling, der gør det muligt at sende en iPhone til service og reparation uden at deaktivere Find min og Aktiveringslås.

En ny “Fjern denne enhed”-mulighed er tilgængelig i Find min, og hvis du bruger den med en iPhone, sættes enheden i en reparationstilstand. For at sende en enhed til reparation har det historisk set været nødvendigt at slå Find min fra, hvilket er en måde for Apple at sikre, at den person, der anmoder om en reparation, ejer iPhonen.

Med reparationsindstillingen forbliver Find min slået til, og iPhonen kan fortsat spores med Find min-appen, mens den bliver repareret. En iPhone, der er sat i reparationstilstand, viser, at den er “Klar til reparation” i afsnittet Find min enhed, og iPhonen forbliver funktionel, mens den er i reparationstilstand.

Podcast-widget

Apples Podcast-widget, der kan føjes til startskærmen eller låseskærmen, har nu en dynamisk baggrund, der ændrer sig afhængigt af den podcast, der afspilles.

Håndtering af mobile enheder

Administration af mobile enheder-løsninger (MDM) kan nu gennemtvinge en betaversion under automatiseret enhedsregistrering. Automatiseret enhedsregistrering er designet til at forenkle den første enhedsopsætning af iPhones på eksempelvis en arbejdsplads.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones