Apples opdateringsstrategi kan blive et stort problem

Apple opdaterer iPhone med nye iOS-versioner i 5-6 år og det kan blive et stort problem med de voldsomme prisstigninger vi ser på iPhone 14.

Apples opdateringsstrategi kan blive et stort problem

Apple har længe været elsket for deres strategi for opdateringer af iPhone. Når der kommer en ny iPhone på markedet, vil den typisk blive opdateret med nye iOS-versioner og sikkerhedsopdateringer i 5-6 år. Det overgår stadig Android-producenterne, selvom de dog har rykket sig meget de sidste 2-3 år – på grund af presset fra Apple.

Nu kan de mange år med opdateringer af iPhone dog blive et problem for Apples salg af iPhone 14, i hvert fald uden for USA. I USA er priserne på de nye iPhone 14-modeller stort set uændrede i forhold til tidligere modeller, men sådan er det ikke uden for USA. I Danmark ser vi prisstigninger fra 15-33 procent på de nye iPhone 14-telefoner. Det skyldes blandt andet det ændrede styrkeforhold mellem dollar og euro, hvor dollaren står stærkere end tidligere.

Se også: Hvad koster iPhone 14?

Mange vil droppe køb af iPhone 14 på grund af prisstigninger

iPhone 14 er således blevet op mod 1.600 kroner dyrere end iPhone 13, mens iPhone 14 Pro-modellerne er blevet op mod 2.300 kroner dyrere end iPhone 13 Pro. Det er lanceringspriserne, vi taler om her – de faktiske priser på iPhone 13-telefonerne er endnu lavere i dag og der kan være virkelig mange penge at spare. Og endnu flere, hvis man vælger en model fra den stadig glimrende iPhone 12-serie.

Det betyder, at langt flere kraftigt vil overveje køb af de ældre modeller og det betyder lavere omsætning for Apple, lyder det fra Daniel Søgaard Hald, mobilekspert på mobilsiden.dk

“Det er altid spændende, når der kommer nye premium iPhones på markedet. Enkelte vil stadig forudbestille, så snart muligheden er der. Med de nye langt højere priser på dette års iPhone 14-serie er der dog ingen tvivl om, at mange forbrugere kaster håndklædet i ringen og siger ‘nej tak, nu er priserne for høje'”, vurderer Daniel Søgaard Hald.

Se også: Hvor meget billigere er iPhone 13 og 12 end iPhone 14?

Svært at anbefale iPhone 14 frem for iPhone 13 eller 12

I stedet vil forbrugerne vælge at holde fast i deres nuværende iPhone i endnu længere tid end normalt eller gå efter sidste års eller forrige års model, der er faldet markant i pris siden de blev lanceret.

“Det er allerede velkendt, at Apple er de bedste til, at holde deres smartphones opdaterede med nyeste software og med en veloptimeret iOS-brugerflade og stadig imponerende ydeevne på iPhone 13 og iPhone 12 er det sværere at forsvare købet af en iPhone 14. Jo, de nye modeller, herunder specielt Pro-varianterne, har fået fornuftige opgraderinger, men for den almindelige forbruger er dette fuldstændig ligegyldigt”.

Han slår fast, at det er flot af Apple at opdatere sine telefoner i 5-6 år, men med de prisstigninger, vi ser på iPhone 14 uden for USA, så kan det ikke undgå at påvirke salget af den nye serie, når man kan spare mange tusind kroner ved at købe sidste års eller forrige års model og samtidig vide, at de stadig vil være rigtig gode om 4-5 år, forklarer Daniel Søgaard Hald.