Din Google Maps lokationshistorik slettes, hvis ikke du gør dette

I privatlivets tegn er synkronisering af lokationshistorik i Google Maps på vej til at blive slettet. Læs hvordan du beholder historikken.

Din Google Maps lokationshistorik slettes, hvis ikke du gør dette

Lokationshistorik i Google Maps er indtil nu blevet gemt i skyen, hvorfra det synkroniseres til alle dine enheder med din Google-konto på. Men fremover vil det være slut, da historikken fremover kun vil ligge lokalt på enheden. Du kan godt dog stadig nå at gemme den.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

Lokationshistorik gemmes fremover lokalt

Som du måske ved, har Google Maps en funktion, der hedder Tidslinje. Den gemmer de steder, du besøger, og de ture, du foretager med din smartphone i lommen, og giver dig mulighed for at altid og på enhver enhed at få adgang til disse oplysninger. Indtil december 2023 gemte denne funktion din lokationshistorik på din Google-konto (i skyen), og derfor kunne du få adgang til den i Google Maps på enhver platform, selv på nettet i en browser.

I december 2023 meddelte Google, at de nu begyndte at gemme lokationshistorik direkte på enheden i stedet for i skyen for at forbedre privatlivets fred. Samtidig meddelte Google, at de fra den 9. juni 2024 ville slette lokationshistorik, der var gemt på Google-konti. Ønskede man at beholde disse data, skulle de overføres direkte til en smartphone eller tablet.

Det betød også, at du efter den 9. juni 2024 ikke ville kunne få adgang til dine tidslinjedata i Google Maps på nogen anden platform end din enhed, heller ikke på nettet. Men i december 2023 viste Google kun disse oplysninger i tidslinjeafsnittet i Google Maps-appen. Så der var ikke mange, der var klar over ændringen. For at rette op på det har Google nu sendt en e-mail til folk, hvor de annoncerer ændringen af lokationshistorikken.

Se også: Google Maps får nyt design på Android-telefoner

Lokationshistorik i Google Maps slettes senere i år

Da folk, der lige har fået besked om ændringen, ikke har meget tid til at overføre deres tidslinjedata til deres smartphone eller tablet, har Google forlænget fristen for dem til at overføre deres lokationshistorik til deres enhed til den 1. december 2024. Google siger, at for at overføre tidslinjedataene fra din Google-konto til din enhed, skal din enheden køre den nyeste version af Google Maps-appen. Så tjek først om der ligger en opdatering og venter i Play Butik.

Så hvis du vil beholde din lokationshistorik i Google Maps, skal du opdatere Google Maps-appen på din enhed og overføre disse data til din enhed inden for de næste fem måneder. I øjeblikket ser ændringen af Tidslinje ud til at være begrænset til USA, men det er sandsynligvis et spørgsmål om tid, inden den kommer til andre lande.

Se også: Google Maps virker ikke i Android Auto – sådan løser du det