Google Maps får nyt design på Android-telefoner

Google er ved at opdatere designet af Google Maps, som langsomt rulles ud til nogle brugere med Android-smartphones.

Google Maps får nyt design på Android-telefoner

Den nye version af Google Maps har en ny navigationslinje med tre faner. Det nye design skulle være på vej ud til Android-brugernes mobiler og -tablets i løbet af de kommende uger.

Læs også: Google Maps får flere nye, smarte funktioner

Google Maps får en ny navigationslinje med tre faner

Den nye version (version 11.127.x) af Google Maps forenkler den nederste bjælke. I stedet for fem faner vil der fremover kun være tre: Udforsk, Dig (hed tidligere ”Gemt”) og Bidrag. Den har stadig alle funktionerne fra den ældre version af appen, da fanen “Dig” indeholder funktioner, der tidligere var at finde i fanerne Start, Gemt og Seneste.

I fanen Dig er der ikke noget søgefelt. Notifikationer og beskeder kan tilgås fra øverste højre hjørne af skærmen. Startsektionen fra den gamle version af appen hedder nu Gemte ture og findes under fanen Dig.

Google går langsomt frem med ændring af designet i Maps. De ved godt, at mange brugere kan reagere kraftigt på designændringer. De seneste ændringer med det nye design blev annonceret i marts og er nu begyndt at rulle det ud til nogle brugere verden over.

Ud over designændringerne har Google også introduceret et par nye, smarte funktioner i Google Maps. Google har også foretaget designændringer rundt omkring i appen, så forskellige kort med informationer vises på en lidt mere overskuelig måde.

Se også: Nye AI-funktioner klar i Google Maps