Elon Musk vil forbyde iPhones med ChatGPT indbygget i iOS 18

Elon Musk vil forbyde ansatte adgang til sine virksomheder, hvis Apples enheder får ChatGPT fra konkurrenten OpenAI indbygget i operativsystemet, da det "udgør en sikkerhedsrisiko".

Elon Musk vil forbyde iPhones med ChatGPT indbygget i iOS 18

Ved Apples WWDC-præsentation i går annoncerede Apple, at ejere af iPhone 15 Pro/15 Pro Max med iOS 18 vil få adgang til OpenAI’s AI-chatbot ChatGPT-4o gennem den digitale assistent Siri. Apple planlægger at udrulle funktionerne som en del af en række nye AI-funktioner i iOS 18, som ventes at rulle ud til september.

Under præsentationen oplyste Apple, at “ChatGPT-integration” vil komme til iPhones med iOS 18, iPads med iPadOS 18 og Mac-computere med macOS Sequoia senere i år. De lover dog også, at brugerdata ikke vil blive sporet, og at Apple vil tage sine forholdsregler for at sikre brugernes privatliv.

Den udmelding giver Elon Musk tilsyneladende ikke meget for. Han har i hvert fald udtalt, at Apple dels ikke har forstand på AI, og at virksomheden heller ikke har nogen anelse om, hvad der rent faktisk sker, når de overdrager brugernes data til OpenAI.

Se også: Apple Intelligence: Her er Apples længe ventede AI-funktioner i iOS 18

Lang fejde med OpenAI

Elon Musk var med til at grundlægge OpenAI, men forlod senere virksomheden efter uenigheder med direktøren Sam Altmans fokus på at tjene penge. Nu har Elon Musk udtrykt bekymring for de sikkerhedsmæssige konsekvenser af den hurtige udvikling af generativ AI-teknologi, mens han samtidig arbejder på sin egen konkurrent til ChatGPT gennem selskabet xAIs AI-chatbot Grok.

“Hvis Apple integrerer OpenAI på OS-niveau, vil Apple-enheder blive forbudt i mine virksomheder. Det er en uacceptabel sikkerhedsovertrædelse” skrev Musk i et opslag på X.

Læs også: EU vedtager verdens første lov om kunstig intelligens

Det bliver til flere firmaer med Apple-forbud

Hvis Elon Musk gør alvor af sin trussel, kan det blive til mange firmaer, der skal forbyde Apple-enheder. Ud over Tesla driver Musk også rumfartsvirksomheden SpaceX. Han har også den førnævnte AI-startup xAI, ligesom han står i spidsen for The Boring Company til infrastruktur og tunnelbyggeri. Virksomhedden Neuralink, som vil skabe en måde at forbinde menneskers hjerne og maskiner på, er han også direktør for, samt SolarCity, der forsker i solenergi.

Elon Musk har tænkt sig at bede besøgende – og sandsynligvis medarbejderne – om at aflevere deres mobil, inden de kommer indenfor. For at sikre, at mobilerne ikke kan opsnuse informationer vil Musk endda have dem opbevaret i et Faraday-bur, som blokerer for elektromagnetiske felter. Det vil sikre, at enhederne ikke kan opfange elektroniske signaler fra omgivelserne eller sende informationer videre til andre.

Elon Musk fortsatte med at skyde på Apple mandag og oplyste, at Apple ikke kunne lave sin egen AI og ikke havde “nogen anelse om, hvad der rent faktisk sker, når de overdrager dine data til OpenAI.”

Se også: iOS 18: Disse iPhones kan ikke trække alle AI-funktioner