Fejl i iOS 9 kan gøre flere af dine apps ubrugelige

iPhones og iPads opgraderet fra iOS 8 til 9 kan vise sig at være noget nær ubrugelige på grund af en fejl, der forhindrer apps i at bruge dataforbindelsen.

Fejl i iOS 9 kan gøre flere af dine apps ubrugelige

Det er bestemt ikke noget nyt, at software – både fra Google og Apple – rammes af fejl, men nu viser en af de mere alvorlige sig i Apples nyeste iOS 9.

Denne gang er der heldigvis ikke tale om en fejl, der udgør en sikkerhedsrisko, men den er til gengæld til stor gene for dig som forbruger. Fejlen skal findes i Apples indstillinger for mobildata ved brug af apps.

Læs også: iOS 9 slippes løs i dag – her er nyhederne

I iOS kan du angive dine egne præferencer for, hvilke apps, der må benytte sig af din mobildataforbindelse, når du er ude på farten. Det foregår ved en ganske simpel oversigt inde i Indstillinger » Mobil » Brug mobildata til, hvor du kan aktivere eller deaktivere mobildata for hver enkelt app.

Apps låst fast til ikke at virke på farten

Fejlen opstår ved, at apps bliver nulstillet til ikke at virke med dataforbindelsen lige så snart du forsøger at tillade dataforbindelsen for disse igen. Det vil med andre ord i høj grad gøre apps, der er afhænge af en internetforbindelse, ubrugelige, medmindre du er på en WiFi-forbindelse.

Læs også: 8 løsninger til problemer med iOS 9-opgraderingen [TIP]

Det er dog ”kun” brugere, der opgraderer fra iOS 8 til iOS 9, der er berørt af denne uheldige fejl. Hvis en app i iOS 8 er nægtet adgang til mobildataforbindelsen, er det på nuværende tidspunkt umuligt at give den adgang igen i iOS 9. Apps, der har dataadgang i iOS 8, virker heldigvis stadig i iOS 9.

Hvis du ikke har en sikkerhedskopi af en iOS-version før iOS 9 uden fejlen, er der ikke andet for end at opsætte iPhonen helt forfra og installere apps igen eller vente på en eventuel softwareopdatering, der vil rette op på problemet.

Apple har allerede udsendt iOS 9.0.1 med de første fire rettelser, men den indeholdt ikke en rettelse til denne optalte fejl.