Flere skifter Android-mobilen ud med en iPhone

Flere skifter deres Android-telefon ud med en iPhone, slår en undersøgelse fra CIRP fast. Men det er ikke kun godt nyt for Apple, påstår de samtidigt.

Flere skifter Android-mobilen ud med en iPhone

Efter en rapport om, at Apple havde bedre held med salget af iPhone 14 end de nyere iPhone 15, har CIRP offentliggjort sin nyeste undersøgelse om Android-brugere, der i stor stil skifter til iPhone. Mens en stigning i tallet betyder nye kunder, fremhæver CIRP, at der er en negativ sideeffekt.

Se også: Den billigste iPhone er altid brugt

Android-skiftere er ikke udelukkende godt nyt for Apple

Ifølge CIRP’s nye data steg andelen af nye iPhone-købere, der kom fra en Android-enhed, til det højeste niveau i juni kvartal i 5 år, nemlig 17%. Det er næsten en fordobling fra 10% i juni 2023.

Det lyder måske som godt nyt for Apple, men CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) mener, at den højere procentdel af Android-skiftere kan være en faktor i det relativt svage salg af iPhone 15 i år. Teorien er, at Android-brugere er mest interesserede i et nyt styresystem og en ny mobil til en konkurrencedygtig pris – men de har ikke brug for det nyeste og bedste fra Apple.

Firmaet mener også, at flere Android-skiftere kan hænge sammen med et ”svagere iPhone-salg generelt.”

En anden pointe fra CIRP er, at når der er flere, der skifter, er der færre eksisterende iPhone-brugere, der opgraderer, hvilket traditionelt har været et stærkt punkt for Apple.

Hvis man sammenligner disse nye data med tidligere data fra marts kvartal fra CIRP, viser det sig, at andelen af Android-skiftere på 17 % i 2. kvartal er den højeste siden 2017, hvor tallet var 21 %.

Se også: Test af nyeste iPhones

Ikke en ny tendens

Selvom tallene er nye, så er tendensen ikke ny. Vi skrev således tilbage i marts måned om denne tendens med Android-brugere, som skifter til iPhone, men som ikke nødvendigvis, er interesseret i det nyeste nye, Apple har at byde på.

For mange Android-brugere er prisen og det at få en fod ind i Apple-land nemlig det vigtigste.

Det har også tidligere været fremme, hvordan manglende blå besked-bobler (iMessage), kan være problematisk, især for unge mennesker. Det er nemlig ikke altid lige så populært at have en Android-telefon, som at have en iPhone.

Er du selv på jagt efter en iPhone til en god pris, så tag et kig her, hvor vi sammenligner priser på brugte iPhones.

Se også: De absolut bedste mobiler