Ganske få Android-telefoner har fået nyeste Android 13

Googles nyeste version af Android blev lanceret den 15. august sidste år, men flere måneder efter kører kun en lille procentdel Android 13.

Ganske få Android-telefoner har fået nyeste Android 13

Der er ikke længe til, at Android 13 har været lanceret i et halv år. Har producenterne været hurtige til at få deres mobiltelefoner opdateret? Kigger man på de seneste tal fra Google, ser det ikke lige frem imponerende ud.

Kun 5 procent kører Android 13

Ifølge de seneste distributionstal fra Google kører en forsvindende lille andel af Android-telefoner i verden den seneste Android-software. Faktisk er der flere Android-enheder på et globalt plan, der ældgamle versioner versioner af Android end den nyeste fra August 2022.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Flere enheder er på Android-versioner fra 2014 og 2016

Sammenlagt kører nemlig 5,8 procent af Android-enhederne Android Lollipop og Nougat, hvor Android 13 til sammenligning er at finde på 5,2 procent. Android Lollipop og Nougat er fra henholdvis 2014 og 2016.

Tidligere oplyste Google månedligt, hvilke aktiverede Android-enheder der kørte en bestemt version af styresystemet. Disse informationer var henvendt til udviklere. Google gør ikke længere opmærksom på disse tal, men henviser i stedet til Android Studio.

Tallene er netop blevet opdateret, hvilket giver os et overblik over, hvilke versioner af Android alle aktiverede Android-telefoner kører.

Som førnævnt kører 5,2 procent af alle enheder nu Android 13. Android 12 og 12L er til sammenligning oppe på 18,9 procent af det samlede antal.

De fleste Android-enheder kører Android 11, der blev lanceret i 2020. Dem er der samlet 24,4 procent af.

Android 13 blev lanceret sidste år med en lang række forbedringer, herunder højere sikkerhed, bedre privatlivsindstillinger, Bluetooth LE Audio, HDR video i tredjeparts kamera-apps og meget andet.

Hvilke producenter er hurtigst til at opdatere?

Der er generelt kommet et større fokus på at levere flere og hurtigere opdateringer hos producenterne af Android-telefoner. Samsung leverer nu Android-opdateringer i fire år, mens OnePlus, Xiaomi og Oppo giver mindst tre. Google selv, med deres Pixel-telefoner, lover også tre års OS-opdateringer.

Vil man have nye Android-opdateringer hurtigst muligt, er det bedste valg Googles Pixel-telefoner.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner