Google gør det nemmere at skrive på tastaturet i liggende tilstand

Det har altid været ligetil at skrive på Android-telefoner, når telefonen er på højkant. Med ny opdatering vil Google gøre det lige så nemt at skrive, mens telefonen er vandret.

Google gør det nemmere at skrive på tastaturet i liggende tilstand

Med over 5 milliarder downloads alene i Google Play-butikken er Googles tastatur, Gboard, vældig populært. Måske bruger du det endda selv uden at være klar over det. Det er nemlig det tastatur, der anvendes som standard på en lang række Android-telefoner.

Hvis du bruger Googles tastatur, ved du muligvis også, at det er ret ligetil at skrive på det, når telefonen holdes normalt. Billedet ændrer sig dog hurtigt, når du vender telefonen til en liggende position.

Her vil tastaturet nemlig, som det er nu, sprede sig, så det fylder hele den nederste del af skærmen. Det gør det dels svært at ramme tasterne, og dels skjules en stor del af skærmarealet af det store tastatatur.

Det vil Google dog nu lave om på med en ny opdatering til Gboard.

Læs også: Seneste nyt om Android og iOS

Lettere at skrive, når telefonen holdes vandret

I en ny betaudgave af Gboard er det blevet nemmere at skrive, mens telefonen holdes vandret.

Den nye funktion er endnu ikke rullet ud til alle brugere af Gboard. Derimod er den indtil videre kun tilgængelig i en betaudgave, men ventes snart at blive tilgængelig for alle – også selv om man ikke har betaudgaven af Gboard.

Sådan fungerer det

Helt konkret omdannes tastaturet til et flydende vindue, når du vender telefonen. Det gør det væsentligt nemmere at trække rundt i tastaturet på skærmen, så det får lige præcis den position og størrelse, som fungerer bedst for dig.

Ydermere husker tastaturet den position, du har placeret det i. Hvis du skifter mellem apps, vil tastaturet altså forblive i den senest anvendte position. Hvis du ikke bryder dig om den nye funktion, vil det heldigvis også være muligt at slå det fra igen.

Læs også: Sådan bruger du børnesikring i Android med Google Family Link