Huawei oppe på 150 millioner HarmonyOS-enheder

HarmonyOS kører nu på over 150 millioner Huawei-telefoner - nu skal systemet blive bedre til at håndtere apps, der ikke er i AppGallery.

Huawei oppe på 150 millioner HarmonyOS-enheder

Huawei har netop afholdt sin Developer Conference og her afslørede direktør Richard Yu interessante detaljer om selskabets forbrugerprodukter.

HarmonyOS er hurtigst voksende OS lige nu

Ifølge Yu har Huawei nu 150 millioner enheder med HarmonyOS, hvilket gør systemet til det hurtigst voksende på markedet. Det kommer dog også fra små tal i forhold til Android og iOS.

Yu fortalte også, at HarmonyOS 3 Developer Preview er på trapperne og den skal forbedre på tre hovedpunkter – systemarkitektur, superterminaler og multienhedsbrug inden for samme økosystem.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Nye værktøjer skal forbedre systemet

Under konferencen viste Huawei nye fleksible værktøjer til implementeringsautomatisering, som udviklere kan bruge til forskelligt hardware for at færdiggøre OS-ydeevnen.

Ark UI 3.0 udviklingsframwork skal reducere mængden af kode til cross-end applikationer ved front-end udvikling og design. DevEco Studio 3.0 forbedrer effektiviteten i udviklingen af cross-end applikationer, mens den nye SDK åbner op for 6000+ TS/JS API-egenskaber.

Huawei fortalte, at en ny HMS Core 6 blev introduceret tidligere på året, men at den nu også vil være åben for alle udviklere til cross-OS-brug. Motoren er altså brugbar for brugere, der er vant til apps, der ikke findes i AppGallery, men som de gerne vil have, hvis de skifter til en Huawei-enhed.

Se også: Nyheder om styresystemer

Mere om fortællingen

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. d. 21/10/2021 fulgte vi historien op med en artikel med fokus på Rygte: VW og Huawei udvikler selvkørende teknologi sammen – Historien finder du her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.