Intel, Xilinx og Qualcomm argumenterer imod Huawei-forbud

For de amerikanske selskaber handler det ikke om at hjælpe Huawei, men om at forebygge økonomiske tab.

Intel, Xilinx og Qualcomm argumenterer imod Huawei-forbud

I den seneste tid har en stor del af vores nyheder handlet om amerikanernes handelsforbud mod Huawei, og igen i dag er der nyt i sagaen om Donald Trump vs. Kina.

Læs også: Huaweis bærbare computere er tilbage i Microsofts netbutik

Tre af de helt tunge spillere i techverdenen, Intel, Xilinx og Qualcomm, har overfor den amerikanske regering argumenteret for, at handelsforbuddet mod Huawei skal løftes.

Huawei Rusland
Huawei har lavet en aftale om at bygge 5G-netværk i Rusland. Foto: CNN

Det kommer ikke som en overraskelse, at Qualcomm ønsker forbuddet løftet, da de tidligere i år blev enige med Huawei om, at den kinesiske gigant skal betale 150 millioner dollars i kvartalet for licens til at bruge deres hardware. En unavngiven markedsanalytiker har udtalt, at det ikke handler om at hjælpe Huawei. Det handler om at forebygge økonomiske tab for de amerikanske selskaber.

Læs også: Rygte: Huawei Mate 30 Pro får skærm som OnePlus 7 Pro

De tre selskaber påstår, at Huaweis telefoner og computere ikke udgør den samme risiko som Huaweis 5G-netværk, hvilket betyder, at telefoner og computere ikke bør omfattes af forbuddet. Google har endda påstået overfor Trump-administrationen, at Huawei vil udgøre en større risiko, hvis de ikke længere kan gøre brug af Android-platformen. Det ligner dog mest af alt, at Google roser sig selv, da selskabet påstår, at forbrugere vil være mere sårbare, hvis de ikke er omfattet af Google Play protect.