iOS 10 beta: Sådan kommer du i gang

iOS 10 bliver først lanceret til efteråret, men i mellemtiden kan du dog afprøve betaversionen, der nu er tilgængelig.

iOS 10 beta: Sådan kommer du i gang

Er du en af de mange Apple-brugere, der bare ikke kan vente til den næste version af iOS kommer ud, er der gode nyheder. Apple har nemlig åbnet op for en beta-version af iOS 10, så du nu kan hente den nyeste software til din iPhone, iPad eller iPod.

iOS 10 kommer med en række nye forbedringer, og du kan glæde dig til at afprøve den nye låseskærm, de nye smarte funktioner i fotos-appen, en opdateret Apple Music samt en masse andre små gimmicks og tweaks.

Læs også: WWDC: Apple iOS 10 – Her er de største nyheder

Men inden du kommer for godt i gang, skal du dog overveje, om du har lyst til installere betaversionen på din iPhone/iPad.

Som med alle andre betaudgaver kan en række fejl nemlig godt snige sig med, og det kan eksempelvis betyde, at enkelte apps ikke vil fungere optimalt, mens nogle slet ikke vil være til at bruge.

Samtidigt er det set tidligere, at batterilevetiden bliver væsentligt forringet ved installationen til betaudgaven, idet den fulde optimering af softwaren ikke er i hus.

Læs også: Eftertraget funktion i iOS 10: Nu kan du slette uønskede apps

Apple anbefaler da også selv, at du i første omgang prøver kræfter med den nye iOS-version på en sekundær enhed, så du undgår udfordringer på din primære mobil eller tablet. På samme tid råder Apple dig til at tage en backup af din enhed før installationen.

Er du kommet så langt, og er du stadig klar på at afprøve betaversionen, er selve installationen rimelig lige til. Alt du skal gøre er at logge ind med dit Apple-ID på deres Beta Software-side, tilmelde dig beta-programmet og ellers bare følge installationsguiden step-by-step.

Læs også: Disse iPhones, iPads og iPods får iOS 10 dette efterår

Som betatester er det desuden vigtigt at holde sig opdateret med de nyeste opdateringer, da enheden ellers godt kan ”stå fast” i den gamle version og ikke længere være kampdygtig.

Skulle der opstå problemer undervejs, kan du dog altid bare nulstille telefonen og vende tilbage til en tidligere backup.

Understøttede enheder:

  • iPhone 5 og nyere
  • iPad 4 og nyere
  • iPad Mini 2
  • iPod Touch 6

Hvad tænker du om betaudgaven? Skal du afprøve den? Skriv gerne en kommentar i feltet under artiklen.

Historien efterfølgende

Næste interessante historie om sagen kom frem. mobilsiden fortsatte historien. 22/6/2016 blev sagen bragt videre med en sag med fokus på Få data i endnu flere lande med GigSkyKlik her for at åbne artiklen.. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om iPad..