Lækket: Nye funktioner i Xiaomi MIUI 14

Billeder af Xiaomis næste store softwareopdatering til deres mobiltelefoner er blevet lækket. Læs her hvad der er nyt i MIUI 14 på Android 13.

Lækket: Nye funktioner i Xiaomi MIUI 14

Screenshots af noget, der tilsyneladende er MIUI 14, er havnet på nettet og afslører nogle af de kommende ændringer, som Xiaomi vil byde ind med i deres Android-brugerflade. Systemet er naturligvis baseret på Android 13, der lanceres senere i år.

Her ser vi på, hvordan udviklerversion 22.7.19 ser ud. I og med, at Xiaomi navngiver versioner efter dato, er der altså tale om den nyeste nye version.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på Xiaomi-telefoner

Nye funktioner i Xiaomi MIUI 14

Galleri-appen får en tekstgenkendelsesfunktion, så man hurtigere kan kopiere tekst fra dokumenter, man har fotograferet. Der er også en ”On this day”-funktion, der viser gamle billeder taget på dagens dato.

Bluetooth LE Audio understøttes, som er nyeste skridt i teknologien for trådløs radio. Med den kommer en ny codec med høj kvalitet samt understøttelse af Auracast broadcasting, hvor en enkelt enhed kan fungere som en slags FM-radiostation, og flere høretelefoner med funktionen kan lytte med samtidig.

Derudover kan Multi-Stream sende lyd til begge trådløse høretelefoner samtidig. I dag har trådløse høretelefoner en primær høretelefon, der er forbundet til den sekundære høretelefon.

MIUI 14 har også forbedret Anti-fraud beskyttelse, der skal hjælpe med at udpege mistænkelige opkald, beskeder og apps. Den nye version skal også hjælpe med at fjerne det unødvendige i notifikationer og med er også en gennemarbejdet brugerflade til Google Assistant. Ur-appen har også fået sig en overhaling.

MIUI 14 forventes rullet ud til efteråret

MyDrivers fortæller, at der ikke kommer en mellemversion af MIUI i år, som det var tilfældet med MIUI 12.5 sidste år. Systemet går altså direkte fra version 13 til MIUI 14.

Android 13 lanceres af Google til efteråret, hvorefter vi vil se smartphoneproducenter begynde at rulle deres opdateringer ud. Vi forventer Xiaomi vil være blandt de hurtigste med denne udrulning.

Se også: De bedste telefoner fra Xiaomi