Nu kommer Xiaomi også med fire års Android-opdateringer

Xiaomi ser ud til at ville matche Samsung og OnePlus' markedsførende opdateringspolicy af Android-systemet med fire års Android-opdateringer.

Nu kommer Xiaomi også med fire års Android-opdateringer

Fra og med Redmi K60 Extreme i Kina lover Xiaomi fire opdateringer af Android og fem års sikkerhedsopdateringer.

Xiaomi laver rigtig gode Android-flagskibe og endnu bedre billige Android-mobiler, der helt er på niveau med de bedste telefoner i de forskellige prissegmenter. Xiaomi er dog ikke på samme niveau, når det kommer til opdateringer.

Se også: Billigste priser på Xiaomi telefoner

Øger antal år med Android-opdateringer

Det ser dog ud til at blive ændret fra og med Redmi K60 Extreme, der ventes at blive samme model som Xiaomi 13T Pro, der kommer til Europa og også Danmark formentlig senere på året.

På Redmis officielle Weibo-side har selskabet bekræftet, at den kommende Redmi K60 Extreme Edition bliver den første Xiaomi-model, der får fire opdateringer af Android samt fem års sikkerhedsopdateringer.

Den bliver også den første med MIUI 15.

Lidt underligt er det, at annonceringen ikke nævner noget om et bestemt antal opdateringer af MIUI-systemet, selvom MIUI-versionen på Xiaomi og Redmi-telefoner ofte er mere afgørende for, hvilke funktioner der er tilgængelige, end Android-versionen.

Redmi K60 Extreme Edition blev lanceret i Kina i sidste uge, og de udlovede opdateringer gælder på nuværende tidspunkt for den model i Kina.

Se også: Hvilke telefoner opdateres i længst tid?

Redmi K60 Extreme Edition ventes at blive til Xiaomi 13T Pro

De fleste regner som sagt med, at telefonen får et andet navn på globalt niveau, nemlig Xiaomi 13T Pro. Det er dog ikke noget, Xiaomi har annoncereret noget om endnu. Selskabet har heller ikke nævnt noget om, hvorvidt disse udlovede opdateringer også kommer til at gælde for andre telefoner og i andre regioner. Så der må vi vente på mere officielt nyt fra Xiaomis side.

Hvis selskabet vælger at love samme opdateringer af softwaren i andre regioner end Kina, er de på samme niveau som Samsung og OnePlus. Samsung og OnePlus tilbyder på nuværende tidspunkt de bedste opdateringsvilkår på Android-siden med fire opdateringer af Android-systemet og fem års sikkerhedsopdateringer for alle Galaxy-telefoner og flagskibe fra OnePlus.

Google selv lover tre opdateringer af Android samt fem års sikkerhedsopdateringer på sine Pixel-telefoner.

Se også: Hvilken Samsung telefon er bedst til prisen?

Vi håber på hurtige opdateringer

Antallet af udlovede opdateringer af Android-systemet er et aspekt. Et andet er frekvensen. Det kan være til skade for brugerne, hvis en smartphone-producent lover en masse opdateringer, men sender dem ud i sneglefart.

Forbedringer af sikkerheden i en telefon bør altid komme ud så hurtigt som muligt. MIUI har længe været kendt for at være langsomme med opdateringer. Xiaomi har ikke meddelt noget om, hvor ofte opdateringerne kan forventes at komme ifølge denne nye opdateringspolicy, men det finder vi forhåbentligt ud af inden længe.