Ny Gmail-funktion gør det nemmere at overskue lange e-mailtråde

Google introducerer en AI-drevet opsummeringsfunktion i Gmail til Android og iOS, som hjælper med hurtigt at opsummere indholdet af e-mailtråde direkte på din telefon.

Ny Gmail-funktion gør det nemmere at overskue lange e-mailtråde

Google udvider nu funktionaliteten i den populære Gmail-app på Android og iOS med en ny opsummeringsfunktion, som er tilgængelig kun for betalende brugere. Denne nye funktion er drevet af AI-modellen Gemini og giver brugerne mulighed for hurtigt at skimme indholdet af lange e-mailtråde direkte på deres smartphones.

Se også: Google integrerer Gmail, Maps og YouTube i AI-chatbotten Gemini

Gemini-drevne funktioner

Den nye “Opsummer denne e-mail”-knap vises under emnelinjen i e-mailtråde, der har mere end to beskeder. Når brugeren aktiverer funktionen, glider et Gemini-panel op fra bunden af skærmen og præsenterer en opsummering af e-mailtråden.

Brugerne kan derefter vurdere opsummeringen med en tommel op eller ned. Udrulningen af denne funktion starter i dag og forventes at være fuldt tilgængelig i løbet af de kommende uger.

Se også: Nye AI-funktioner klar i Google Maps

Kommende AI-opdateringer

Ud over opsummeringsfunktionen vil Google næste måned lancere yderligere AI-baserede funktioner i Gmail, herunder “Gmail Q&A” og “Kontekstuelt Smartsvar”. Disse opdateringer vil forbedre brugeroplevelsen ved at tilbyde kontekstuelle svar og muligheden for at stille spørgsmål direkte i appen.

På webudgaven af Gmail skulle Gemini-sidepanelet allerede være tilgængeligt for nogle betalende brugere. Med sprogmodellen Gemini 1.5 Pro kan brugerne:

  • opsummere e-mailtråde
  • få forslag til svar på e-mailtråde
  • få hjælp til at udforme e-mails
  • stille spørgsmål og finde specifik information fra e-mails eller Google Drive-filer

Ved at trykke på Gemini-ikonet i øverste højre hjørne af skærmen får brugerne foreslået “proaktive prompts” for at lette deres arbejdsproces. Denne funktion rulles også ud i dag og vil være fuldt tilgængelig inden for de kommende uger.

Se også: Nu kommer Googles chatbot på mobilen – Gemini-appen lander i Danmark

Kun for betalende brugere

Begge funktioner er tilgængelige for brugere med følgende abonnementer:

  • Gemini Business og Enterprise-tilføjelser
  • Gemini Education og Education Premium-tilføjelser
  • Google One AI Premium

Det er altså ikke muligt at nyde godt af de nye funktioner uden at have abonnement hos Google. Hvis du er privat bruger, skal du have et Google One AI Premium-abonnement, som koster 169 kroner om måneden.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud