Ny Google Assistent i Android Auto kopierer Siri

Ny designændring af Google Assistent i Android Auto, som vises, når stemmeassistenten lytter efter en kommando fra dig, ligner Siri på godt og ondt.

Ny Google Assistent i Android Auto kopierer Siri

Hvis du har en Android-telefon og kører i en nyere bil, er der stor sandsynlighed for, at du bruger Android Auto under kørslen. I løbet af de sidste par år har Android Auto fået flere nye funktioner og flere større designopdateringer.

Det er ikke længe siden, at Google introducerede et nyt design for Google Assistent, men allerede nu er Google begyndt at teste endnu et design. Denne gang minder det overraskende meget om Siri fra Apple.

Læs også: Seneste nyt om Android og iOS

Ny designændring minder om Siri på godt og ondt

Google er begyndt at udrulle et nyt design til Google Assistent på Android Auto. Det minder meget om Apples Siri, på godt og ondt. Denne brugergrænseflade vises, når Google Assistant venter på et svar fra dig. Det er synligt, når Google Assistant eller du taler, men forsvinder, når anmodningen er behandlet.

Google Assistant allerede har en flerfarvet animation på den nederste sorte bjælke i Android Auto, men den er altså nu blevet omdannet til en cirkelformet animation, som dukker op lige over den sorte bjælke.

Dette nye design er dukket op ved brug af en Samsung Galaxy Z Fold 6, der kører 12.5 version af Android Auto. Hvis du også har denne nye version af Android Auto og kører en Samsung-telefon med One UI 6.1 eller One UI 6.1.1, kan du angiveligt også få dette nye design.

Tæt samarbejde mellem Google og Samsung

I løbet af de sidste par år har Samsung arbejdet tæt sammen med Google. De har bragt SmartThings-appen til Android Auto, så du kan styre dine smart home-enheder fra bilens skærm.

Når en Samsung-telefon er forbundet til et Android Auto-kompatibelt infotainmentsystem, er der begyndt at dukke appikoner op, som har den velkendte form, som man kender på Samsungs  telefoner. Det tyder på en tættere integration mellem mobiltelefon og Android Auto, så telefonens designstil i højere grad overføres til bilens skærm.

For et par måneder siden fik Android Auto en ny funktion, der lader elbiler dele batterioplysninger i realtid med Google Maps og viser, hvor meget batteri der er tilbage, når du ankommer til din destination. Der er også kommet andre smarte funktioner til Google Maps.

Læs også: Nyheder, analyser og kommentarer til kunstig intelligens