Google Maps får flere nye, smarte funktioner

En af danskernes foretrukne apps, Google Maps, er blevet opgraderet med flere nye smarte funktioner og har fået en simplere navigationsbjælke.

Google Maps får flere nye, smarte funktioner

Google Maps får hele tiden nye opgraderinger, og de to af slagsen er ganske nyttige. Google er ved at udrulle en række ændringer, der gør det nemmere at finde en destination, uden man kender det specifikke vejnummer, ligesom der er forbedringer til elbilister.

Google Maps har også fået ny og simplere navigationsbjælke.

Læs også: Google giver adgang til Circle to Search på iPhone

Viser nu hele vejen på kortet

Har du prøvet at indtaste et vejnavn i Google Maps og irriteret dig over, at markøren bliver placeret midt på vejen, uden at man får nogen fornemmelse af, hvor lang vejen er, og hvor den befinder sig? Det gør Google nu noget ved.

Google Maps markerer nu hele vejen på kortet, når man indtaster en vej uden at angive et husnummer. Foto: 9to5Google

Når man søger efter en vej uden at angive et husnummer, fremhæver Google Maps nu hele længden af den pågældende vej med blåt. Det giver et super godt overblik over vejen og en bedre fornemmelse af, hvor stor vejen er, hvor den starter og slutter, og hvor meget vejen fylder på kortet.

Forbedringer i Maps til elbilister

Har du en elbil og bruger Google Maps, er der godt nyt.

Inde i Indstillinger > Navigationsindstillinger > Motortype har man siden 2022 kunnet angive, om man kører i en benzin- diesel-, hybrid- eller elbil. Google har dog lavet en ny sektion i indstillinger, hvor man kan angive biltype og kompatible ladestik. Tidligere har disse to indstillinger været placeret hvert sit sted.

I samme ombæring har Google lavet en ændring i Maps, så forslag til filtre på forsiden af Google Maps ændrer sig alt efter biltype. Hvis man har angivet, at man har en elbil, vil man nu se filterknappen “Ladestationer” i stedet for “Tankstationer”.

Simplere navigationsbjælke med færre knapper

Tilbage i marts nævnte Google i en pressemeddelelse om de nyeste rejsefunktioner i Maps, at appen får en “simplere startskærm”. På I/O 2024 fik vi et glimt af den nye navigationsbjælke i Google Maps.

Under sessionen “The latest in Material Design” på I/O 2024 demonstrerede Google Maps-teamet, hvordan “de sender funktioner i produktion ved hjælp af Material for Compose.”

På billederne ses også, at Google Maps får opdateret designet en smule. De hvide kort og knapperne får mindre ændringer, så appens indhold nu fremstår lidt pænere end hidtil.

Læs også: Google Maps: Drop bilen og brug offentlig transport eller gå