Reklamer på låseskærmen kan være på vej til Android-mobiler

Firmaet Glance leverer indhold i form af nyhedsopdateringer, sport og reklamer til Android-telefoners låseskærme i Asien. Nu breder løsningen sig til vesten - i første omgang USA.

Reklamer på låseskærmen kan være på vej til Android-mobiler

Der kan være mørke skyer i horisonten, hvis du bedst kan lide din låseskærm uden reklamer. Glance er en virksomhed, der lever af at levere indhold til låseskærme på mobiltelefoner. Det kan være i form af opdateringer af sportsbegivenheder, nyheder eller andet indhold, der vises direkte på låseskærmen.

Billige smartphones fra mærker som Xiaomi, Realme og endda Samsung viser i Asien nyheder, liveopdatering af sportsbegivenheder og medieindhold (som annoncer og sponsoreret indhold) direkte på Android-telefoners låseskærm.

Glance har over 450 millioner brugere på verdensplan og planlægger nu et samarbejde med virksomheder som CNN og NBA om indhold på låseskærmen. På trods af stor popularitet i Asien har vi i Vesten ikke set så meget til Glance, men nu ser det ud til, at Glance altså er på vej til amerikanske låseskærme gennem partnerskaber med Motorola og Verizon.

Se også: Alt du skal vide om Android 15

Mest brugbart indhold

Tanken om reklamer og sponsoreret indhold på mobilen virker ikke umiddelbart tiltalende, men de mange brugere lader til at være glade nok for indholdet, hvor der ser ud til at være mest brugbart indhold krydret med ikke alt for påtrængende reklamer.

Ifølge rygtet vil der som udgangpunkt ikke blive vist reklamer på amerikanske mobiletelefoner, men det virker usandsynligt, at det holder for evigt. Det er måske bare i den indledende pilotfase for ikke at skræmme brugerne væk, så det kan ændre sig sidenhen.

Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler

Tvangsunderholdning

I Indien findes Glance også på telefoner. Her er det muligt at slå funktionen fra, men så bliver man løbende bedt om at slå den til igen. En slags spam på brugernes egne telefoner.

Selv om USA og Asien ligger langt væk, kan man frygte, at vi også herhjemme kan ende med at få leveret nyttigt og relevant indhold på mobilernes låseskærme. Hvis man i forvejen har svært ved at lade mobilen ligge, bliver det nok ikke lettere af, at der løbende tikker nye opdateringer, tilbud og gode historier ind på låseskærmen.

Se også: Top 5: Billigste Android-telefoner – billige, men gode telefoner