Samsung: Alle flagskibe siden S10 får tre års opdateringer

Samsung har i al stilhed meldt ud, at Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra får Android-opdateringer i tre år i stedet for de normale to år. Men også tidligere Samsung-flagskibe får nu et års ekstra Android-opdateringer.

Samsung: Alle flagskibe siden S10 får tre års opdateringer

Langt de fleste Android-topmodeller får kun Android-opdateringer i to år, og hvis man er heldig, rækker det til to store opdateringer til de næste Android-versioner. Google har dog i noget tid adskilt sig fra de øvrige producenter ved at tilbyde 3 års Android-opdateringer og sikkerhedsrettelser, mens OnePlus også har udsendt store Android-opdateringer i tre år til OnePlus 5 og 5T fra 2017.

Samsung har dog holdt fast i de sædvanlige to år – indtil gårsdagens lancering af Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra. Ved Unpacked-venten i går oplyste Federico Casalegno, vicepræsident hos Samsung, at producenten ”understøtter dit styresystem svarende til tre generationer af enheder”.

Læs også: Samsung lancerer Galaxy Note 20 og Note 20 Ultra

Disse Samsung-telefoner får tre års Android-opdateringer

Android Authority har fået Samsung til at afklare, hvad det helt præcist betyder, da formuleringen er en smule tvetydig. Det viser sig, at Samsung har gået ganske stille med dørene med den opløftende nyhed om, at alle Samsung-flagskibe siden Galaxy S10-serien er garanteret store Android-opdateringer i mindst tre år. Det betyder følgende:

  • Galaxy S10-serien og Galaxy Note 10-serien: Blev lanceret med Android 9 Pie og blev senere opdateret til Android 10. Vil modtage Android 11 i år og blive opdateret til Android 12 i 2021.
  • Galaxy S20-serien og Galaxy Note 20-serien: Blev lanceret med Android 10 og vil blive opdateret til Android 11 i år. I 2021 vil de blive opdateret til Android 12, og i 2021 får de Android 13.

Samsung har ikke bekræftet, at telefonerne får opdateringerne på disse tidspunkter, da det endnu ikke vides med sikkerhed allerede nu, hvornår de lanceres. Det er dog det mest sandsynlige scenarie.

Der er også fortsat lidt uklarhed om, hvilke telefoner det helt præcist er inkluderet i de respektive serier. Ifølge 9to5Google må det dog formodes at gælde for modellerne Galaxy S10, S10+, S10e, Note 10, Note 10+, S20, S20+, S20 Ultra og selvfølgelig de to nye modeller Note 20 og Note 20 Ultra.

Det kan derfor godt se ud til, at de to telefoner Galaxy S10 Lite og Note 10 Lite ikke får tre års Android-opdateringer.

Det vides endnu ikke, om samme opdateringspolitik gælder for Galaxy Fold, Galaxy Z Flip og Galaxy Z Fold 2, men da telefonerne er Samsungs dyreste topmodeller, må det næsten forventes også at være tilfældet med disse.

Læs også: Android 11: Hvad er nyt, og hvem kan få opdateringen?

Apple stadig klart bedst til opdateringer

Det er positivt, at flere og flere Android-producenter begynder at prioritere Android-opdateringer i mere end de sædvanlige to år, man kan forvente til Android.

Der er dog stadig en producent, som klarer sig markant bedre på det område, og det er, ikke overraskende, Apple.

Apple har nemlig i mange år udsendt hele fem store iOS-opdateringer til dets iPhones, og intet peger på, at det ændrer sig.

Du kan se en infografik om Apples opdateringer af iPhones her.

Se også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner

Mere om sagen

Tematikken er stadig aktuel. Lasse Olsen fulgte op på historien. 4/8/2020 kom der nyt i sagen med nyheden Rygte: iPhone 12-modellerne lanceres i to etaperKlik her for artiklen.. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..